« Върни се назад Публикувано на 17.09.2014 / 9:30

Адвокат Хаджигенов: Ако не бяха държавни институции, прокуратурата и БНБ щяха да се наричат организирана престъпна група!

Николай Хаджигенов„Ако не бяха държавни институции, прокуратурата и БНБ щяха да се наричат организирана престъпна група, защото действат точно като такава. Цялата история с издирването на банкера Цветан Василев, който вчера се яви в полицията в Белград, е пълен цирк и няма нищо общо с правото, а на базата на доказателствата, които ще бъдат изпратени от наша страна, няма съд, който да го задържи.

Ако документите не са годни, съдът в Белград трябва да откаже екстрадиция и Василев ще си остане в Сърбия, докато нашите власти най-накрая не кажат, че този човек може да се прибере и да работи, без да бъде вкарван в ареста.
Или някой иска да държи собственика на Корпоративна търговска банка далеч от България, или нашите властимащи са толкова недалновидни, че не желаят банката да се оздрави. Василев има всички основания да съди държавата в Страсбург и би бил изненадан, ако не го направи.”, заяви адвокат Николай Хаджигенов по ТВ7.

МЕЖДУВРЕМЕННО СРЪБСКИЯТ СЪД ПУСНА ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ С МЯРКА ЗА НЕОТКЛОНЕНИЕ „ПОДПИСКА“.
Afera.bg

«