« Върни се назад Публикувано на 12.01.2014 / 19:27

АЗ, „ПРОКЛЕТАТА” И БОГОСЛОВЪТ ВОЛЕН СИДЕРОВ

 

„Не е редно много да се кълне…Но ми се искаше ТЕ /б.р. – журналистите/ да изпитат поне една трета от това, което съм изпитвал аз” – рече лидерът на Атака Волен Сидеров във „Всяка неделя”. Това се случи след констатация, изречена от Кеворкян, че е настроил всички медии срещу себе си, като ги е проклел три пъти. Сидеров, НЕгледайки Кеворк в очите, изрече, мънкайки, че не било редно да кълне. Но пък искал НИЕ, всичките, да изпитаме една трета от това, което той е изпитвал. Богословски, няма що.

 Само че Волен Сидеров още не са го разпнали на Кръста, а и е далеч очевидно от Христос.

Твърде силно припотен, с пасторски благ тон, във „Всяка неделя” Волен Сидеров показа другото си лице, което винаги демонстрира, когато е гузен. Същото лице шевстваше по медиите и телевизиите, когато Атака и Сидеров крепеше Борисов и ГЕРБ, и когато критиците му го ругаеха, че е „пудела” на Бойко.

И понеже, след клетвите на Сидеров във Варна, очевидно една от „проклетите” съм и аз, сега ще му припомня един детайл от 6 януари 2014 година, впрочем, Богоявление. Понеже Сидеров твърди, че имало заговор срещу него.

А щом има заговор, по неговата логика, и АФЕРА трябва да е в него.

АФЕРА ПЪРВА извади новината за екшъна на варненското летище на 6 януари 2014 година. Аз, Веселина Томова, публикувах точно в 21,04 часа новината, че в момента тече страховито меле и бой на варненското летище с участието на Волен Сидеров и неговите хора.

Повече от 40-50 минути нито една медия не посмя да реагира, нито да препечата новината от АФЕРА. Час и половина по-късно електронните медии се убедиха, че брилянтните източници на АФЕРА отново са на висота и скандала бе подет. Кой ни цитира, кой високомерно ни пропусна – това не е от значение. Първоначално плахо, нататък гръмогласно.

Някои от колегите пишеха, че правят опити да се свържат със Сидеров и колегите му, но удрят на камък.

Точно в 22,32 часа на личния ми телефон се обади депутатът от Атака Десислав Чуколов, който много любезно поиска да се види с мен, за да ми обясни „какви безобразия са извършени от Гранична полиция”, понеже: „звънят ми отвсякъде, а всичко тръгва от АФЕРА” и помоли за „коректност”.

Отвърнах на Чуколов, че съм абсолютно коректна и не съм написала нищо некоректно, освен истината, че върви бой на варненското летище и е коректно след като ми се обажда, да разкаже своята гледна точка кой кого бие. „Ама какъв бой, бе?”, отвърна Чуколов. Чуколов обеща, че на следващия ден ще ме потърси за да ми даде сведения и информация: „специално само на Вас”.

Точно в 22,38 часа на личния ми телефон позвъня лидерът на Атака Волен Сидеров, който с фриволен, весел тон, ми обясни как дълго ми издирвали телефона, и ме покани да отида при тях в заведението „Бодега”, което било много хубаво място, за да си поговорим.

С подчертан весел тон Сидеров дори се засмя, че: „няма да те хвърля от вълнолома”, когато отказах и заявих, че нямам възможност в този късен час да уважа поканата му. Сидеров на няколко пъти настоя да посетя заведението, но аз отказах и му казах, че на следващия ден, когато и да поиска ще се срещна с него и ще разговаряме. Лидерът на Атака обеща да се обади след протестния си митинг във Варна за да осъществим разговор.

На следващия ден обаче всички медии гърмяха за поредния му екшън.

А лидерът на Атака, в моя град – Варна, три пъти прокле журналистите и ни нарече измекяри, помияри, и ни заля с куп „комплименти”.

Нито Чуколов, нито Сидеров ми се обадиха.

Сидеров иначе се пъчи като вярващ и като богослов. Но кълне. Като циганка.

Още един щрих.

Първият и единствен път, когато очи в очи се видях с Волен Сидеров бе на премиерата на книга на Кеворк Кеворкян в хотел „Шератон”, където бях поканена. По онова време Сидеров беше още с Капка. А аз водех по онова време още предаването си по СКАТ „АФЕРА”. Тогава с чаша вино в ръка Сидеров ме нападна как така съм си позволявала да го наричам пудел на Бойко Борисов и ме атакува с арогантната лъжа, че Валери Симеонов ми плащал по 5000 лева на месец и Сидеров бил сигурен, и знаел това.

Отговорих остро на Сидеров защо съм го нарекла пудел на Бойко, и то е защото, не приемам позицията му на надупен на ГЕРБ. А що се отнася до петте хиляди лева някой грозно го е излъгал, защото „петте хиляди” бяха 150 лева, от които лично аз си плащах пътя до София, хотела и дневните.

Който ме познава, а на разговора имаше свидетели, знае как намачках Сидеров и как той се сви. Далеч от първоначалната си агресия.

Сега, аз „проклетата”, го разбирам как играе мръсната курвенска политическа игра и бях една от първите, която веднага след скандала на варненското летище написа коментар, че „Сидеров втвърдява електората си и му пука на фалоса дали ще му вземат имунитета”, фалоса, който искаше да покаже на журналистите.

Да си политик обаче не означава да си единствено лице, което има достъп до личните данни и класифицирана информация.

Да си политик означава да умееш да пазиш хладнокръвие. Дори и когато си на пет уискита.

Веселина Томова

 

«