« Върни се назад Публикувано на 02.10.2014 / 14:17

„АФЕРА” ИЗВАДИ МАСОНСКА АФЕРА, СВЪРЗАНА СЪС СОБСТВЕНИКА НА ВЗРИВЕНАТА ФАБРИКА В ГОРНИ ЛОМ „ВЕЛИК МАЙСТОР“ ВАЛЕРИ МИТКОВ!

Валери МитковНа 17 септември т.г. АФЕРА публикува ексклузивен документ на „ВЕЛИКА ЛОЖА НА СТАРИТЕ И СВОБОДНИ ЗИДАРИ В БЪЛГАРИЯ ЛОЖА „МОРСКИ СГОВОР”, ОРИЕНТ ВАРНА, ПАТ. №052”. Тук можете да видите целия документ: „ЕКСКЛУЗИВЕН ДОКУМЕНТ! С КАКВО СЕ ЗАНИМАВАТ БЪЛГАРСКИТЕ МАСОНИ – „ДОМ ЯВОРОВ” – МАСОНСКИ ДОМ”.
В него масони заявяват, че престават да плащат членски внос, защото се съмняват, че парите им отиват по предназначение и искат смяната на Валери Митков.
Валери Митков е собственик на взривената фабрика в Горни Лом.
Документът е адресиран до „Брат Валери Митков, Велик Майстор” и е озаглавен „Предложение за свикване на Извънредно Общо Събрание на основание на чл.16 от Основния закон”.
Документът започва така: „Трябва ли да продължаваме да се самозалъгваме, че сме направили успешна сделка с престижен имот в центъра на столицата, в който вече пет години не можем да влезем”.
Валери МитковСтава дума за имот в София – „Дом Яворов”. Масоните претендират на първи и трети етаж да бъде Масонски дом, а втория етаж да остане музей на Яворов.
Разрешение за ремонт на сградата масоните така и не са получили обаче. Имотът е купен от „Пан -2003” ООД от „Белвю пропърти”. Платената цена за имота е 600 000 евро. В деня на сделката Володя Лозанов, представител на „Пан -2003”, тегли кредит от 800 000 евро от кредитна къща „Хърсев & ко” с част от който – 600 000 евро е платена цената на имота.
Нататък започва ипотекиране на имота, като е описана цялата сага.
В документът пише, че „ Великите сановници са предрешили закупуването на точно този имот” и това личало от от дневния ред на заседания на Съвета на Великите сановници.
На 18.09.2009 година в Ориент Варна се провежда обикновено общо събрание, на което „Великият майстор и Великите Сановници” убеждават „майсторите на столове”, че „Дом Яворов” е най-подходящ имот заизграждане на масонски дом”.
АФЕРА ПУБЛИКУВА ЦЕЛИЯ ДОКУМЕНТ, ОТ КОЙТО СТАВА ЯСНО, ЧЕ ОЧЕВИДНО „ЗИДАРИТЕ” СА БИЛИ ПРЕЦАКАНИ: „Защо без да има собственост до тази дата Великата ложа е извършила недължими плащания в размер на 1 116 205 лева на търговско дружество „Хърсев & ко”, с което няма никакви договорни отношения?”.
Дава се предложение и „Великата правна ложа” да даде оценка на случващото се и дали не е увреден престижа и авторитета на Великата ложа и нейните органи, както и дали „сделката не е станала причина да се разруши хармонията и братската верига”.
Документът е с дата 30 юли 2014 година и е подписан от Майстор на стол на Ложа „Морски сговор” Ориент Варна Янчо Несторов, Майстор на стол на Ложа „Одесос” П. Стоянов и Майстор на стол на Ложа „Круни” Т. Тодоров.
Afera.bg

«