« Върни се назад Публикувано на 25.08.2014 / 22:26

Банкянският „Чърчил“ се интересува само от себе си. Изборите през октомври ще бъдат един фарс или пародия.

Бойко БорисовВярвам, че сте наясно кой управлява катастрофиралата България в момента. ГЕРБ е властта и без избори. Изборите през октомври ще бъдат един фарс или пародия. Изберете си едно от двете и с това възможността ви за избор приключва. Пак добре – поне две възможности имате. При Тато кандидатът беше само един.

След това ще си скубете косите и ще подсмърчате над дилемата ляво или дясно. А неграмотните избиратели ще са забравили мърлявите 20 или 50 лева, бирите и скарите и ще продължават да разкостват остатъците от държавицата.
Не 4, ами 24 милиарда дълг да ви образува Борисов, пак ще го плащате. А онези от вас, които са имали глупостта да правят нещо, колкото и дребно да е, ще пищят неистово и ще се чудят на кой бог да се молят.
Други ще станат клиенти на прокуратурата. Да, да. Не се чудете. Борисов ви предупреди: Реваншизъм до дупка. Има да си доказвате колко сте невинни, докато ви натякват, че сте виновни и трябва да отговаряте, като понесете вината за това, че си мълчите сега.
И не чакайте банкянския „Чърчил“ да ви залъгва, че с реки от кръв и пот някой ден ще се оправите. Банкянският „Чърчил“ се интересува само от себе си. И от това да замаже грандиозните си далавери така, че никога да не изплуват на повърхността на отвратителното блато, в което живеем.
Не вярвах, че ще доживея времената, в които един посредствен тарикат и хитрец ще успее да излъже цял един народ. Не вярвах, че тоя народ няма да излъчи някакви гласове и фигури, които да изразят несъгласието му с тия бесни безумия. Не вярвах, ама доживях.
Идеята на Борисов за 4 милиарден заем разбуни духовете. Абсурдите на тоя тип винаги постигат ефекта си – създават паника и брожение.
И за децата е ясно, че кабинетът Близнашки няма право да тегли заеми. Хипотетично може да подготви терена такъв кредит да бъде взет веднага, след като се сформират парламент и правителство след изборите. Но има и хипотеза за задълбочаване на парламанетарната и политическата криза. И в двата случай приказките на Борисов звучат налудничаво. А твърденията му, че неговите „експерти“ установили остър бюджетен дефицит, будят сериозни подозрения за здравето на тоя тип. Кои са тия експерти? Защото независимите експерти говорят точно обратното.
По-важно е, че Борисов си преследва целта да създава усещане за дестабилизация и да предизвиква хаос.
Друг е въпросът, че всичко това въздейства на нормалните хора по един много унизителен начин.
LUBO KOLIOVSKIЛюбо Кольовски

Колаж: Иво Ангелов, „Сила“

«