« Върни се назад Публикувано на 28.08.2014 / 17:52

БАРЕКОВ: „МИНАЛОТО НА БОРИСОВ ВЕЧЕ НЕ Е ТЕМА НА РАЗГОВОР”. АФЕРА: ЗА НЯКОИ ТОЗИ ЖИВОТ Е В БРЮКСЕЛ, ЗА ДРУГИ – ТОЗИ ЖИВОТ Е ЗА СМЕЛИТЕ!

Постановление за отказ за образуване на досъдебно производство срещу Бойко БорисовПрокуратурата отказа да образува досъдебно производство по сигнала на Николай Бареков срещу Бойко Борисов. Борисов със задоволство написа във „Фейсбук”: „Неистинността на поредните клевети и лъжи на Николай Бареков срещу мен се доказаха. Документите, които развяваше в публичното пространство, са манипулирани, а клеветническите твърдения от него са единствено и само с цел дискредитирането ми и уронване на авторитета ми.”, прилагайки факсимиле от постановлението на прокуратурата.

Бареков реагира пък така на ситуацията:
Като съвестен гражданин съм изпълнил своите задължения и съм предал всички документи /б.р. черния курсив – на АФЕРА/, свързани с миналото на Бойко Борисов, на компетентните органи. Относно преждевременната радост на един бивш премиер, че е получил поредната индулгенция от властта заявявам, че „битката между Бареков и Борисов“ ще премине на качествено ново ниво с оглед кандидатирането ми от Пловдивски многомандатен избирателен район.
Постановление Бойко БорисовМоята битка с г-н Борисов никога не е била на лична основа, а е чисто политическа. Смятам, че за целия български народ е ясно кой как си е изкарвал хляба в миналото. Дори и тези, които гласуваха за ГЕРБ нямат съмнение за предишната битност на г-н Борисов и участието му по време на прехода в нерегламентирани дейности и в структурите на трибуквените групировки, които всяваха страх в гражданите и бизнеса.
Миналото на Борисов вече не е тема на разговор. Тема е лошото управление на ГЕРБ и практиките, които прокараха в българската политика. Тема е и рекетът върху бизнеса от страна на Цветан Цветанов, Ваньо Танов и Симеон Дянков. Каузата на „България бе цензура“ е бъдещето на България и дали можем да направим живота на българина по добър, без да се краде, без да се взимат заеми и без да загробваме българския народ, който плати скъпо демократичното настояще на България.
Битката е политическа, защото за разлика от Борисов и останалите партии аз не съм ограбвал народа и не съм прилагал социален геноцид върху него. Всеки обаче има право на своето достойно минало и настояще. Проблемът не е в миналото на Борисов, а че след неговото управление стотици хиляди българи бяха обречени на глад и мизерия, стотици хиляди малки предприятия фалираха и шестима наши сънародници се самозапалиха от отчаяние.
Въпросът не е вПостановление Бойко Борисов нашето лично минало, а в това, че политиците отнеха бъдещето и надеждата в нашия народ.”
Коментар на АФЕРА:
Оставяме на ченгетата да се взират и коментират специфичната материя, свързана със секретните документи, описана в прокурорското постановление, и читави ли са мотивите, и правена ли е проверката читаво.
Що се отнася до коментара на Бареков, натъртван нееднократно, че „Миналото на Борисов вече не е тема на разговор, ще запазим омерзително хладнокръвие, защото нашата работа не е политически гювендийска, а като журналисти ще продължим да превръщаме в „тема на разговор” престъпното минало, заради което държавата ни е на този хал.
Имаме питане към Бареков – ВСИЧКИ ЛИ ДОКУМЕНТИ Е ПРЕДАЛ НА ПРОКУРАТУРАТА, АМА СЪВСЕМ ВСИЧКИ ЛИ?
И АКО НЕ ГО Е НАПРАВИЛ, НЕКА ГО НАПРАВИ СЕГА, ИЛИ ДА ОТПЪТУВА ЗА БРЮКСЕЛ И ДА НЕ СЕ МОТАЕ В КРАКАТА НА ОНЕЗИ, КОИТО КОГАТО ТРЪГНАТ НА ЕДНА БИТКА И СА РЕШЕНИ ДА РАЗСЛЕДВАТ ДОКРАЙ, НЕ СЕ СЪБУЖДАТ ВНЕЗАПНО ОСЕНЕНИ ОТ ПРОЗРЕНИЕТО, ЧЕ „МИНАЛОТО НА БОРИСОВ ВЕЧЕ НЕ Е ТЕМА НА РАЗГОВОР”.
Въпросът не е в нашето лично минало” заявява Бареков. Постановление Бойко Борисов
Тънката разлика обаче е, че „личното минало” на Борисов е свързано с държавното управление.
АФЕРА за разлика от Бареков няма да спре да търси истината относно документите, които той „забрави” в чекмеджето, защото за някои този живот е в Брюксел, а за други – този живот е за смелите.
Afera.bg

«