« Върни се назад Публикувано на 31.10.2014 / 13:35

Борисов даде заден за КТБ. Пеевски му е мил, ама той си е по-мил

Цветан Василев Бойко БорисовБорисов даде заден за КТБ. Пеевски му е мил, ама той си е по-мил, не ще да гарантира „успелите“…
Леле, леле, що стана? Бойко Борисов даде заден за КТБ. След като Иван Искров прочете „наглото писъмце“ (определение на Б.Б.) и го коментира, след като гуверньорът предупреди народните представители, че европейското законодателство има предимство пред родното, лидерът на ГЕРБ взе думата, за да изрази „временна позиция“. Борисов обяви, че по време на почивката ще събере парламентарната група, за да се реши скандалната точка трета или да отпадне, или така да се редактира, че да не се налива финансов ресурс в закъсали банки от бюджета. Преди това Искров вече бе заявил, че Централната банка не може „да лекува закъсала банка“, не може да вкарва ликвидни средства. И?

Борисов прочете чл. 121, за да не допусне, ех, Искров да вменява в дълг на депутатите да вземат решения, които не са им работа. Точка трета за „оздравяването“ се оказа кахърна за Б.Б. Лидерът на ГЕРБ се съгласи със Сидеров, с Гечев, толкова се съгласи, че описа колко глупаво било да се дават мангизи, за да могат едни „успели банкери“ да строят палати. „Ако бяха успешни, банките щяха да растат…“, заключи Борисов. До сутринта в петък Б.Б. имал надежда, че банката можела да бъде „оздравена“, но като чул „наглото писъмце“, вече мислел друго. Голям смях. Хем е съгласен Борисов с Гечев, който каза, че няма как една разсипана банка да бъде „оздравена“, хем до сутринта се надявал, брех.
Няма лошо – Борисов не за пръв път си променя мнението от вечерта до сутринта, или обратно. По-важно е друго – тв камерите не успяха да уловят в кадър по време на словото му лицата на Делян Пеевски или Йордан Цонев. Решимостта на Бойко Борисов да отпадне малоумната „точка трета“, защото лидерът на ГЕРБ не ще да гарантира „успелите“, е потресаващ. От какъв зор Менда Стоянова играйкаше с ДПС в бюджетната комисия? О, да – Борисов редна, че бил спорил с нея. И? Нима Борисов не си дава сметка с кого ще свърже публиката определението му за „успелите“, които той не искал да гарантира с пари от бюджета.
КОЙ стана известен миналата година като „успял на 33“? КОЙ? Излиза, че Пеевски му е мил на Борисов, но той си е по-мил, което не е изненадващо, но само наше смирение напомни миналия петък, че е „член Първи“ на „духовната конституция“ на лидера на ГЕРБ. „Дянков нямаше да допусне това, Чобанов. Цветанов нямаше да прати жандармеристите пред банката.“, редна невинно Бойко Борисов. Кого ли визираше? Апропо. Някой изненадан ли е, че Б.Б. може да бъде по-хлъзгав дори от Лютви Местан, когато му се наложи? Само дето няма как да не провокира насмешка, когато започне да се кара на Иван Искров. Очевидно за Б.Б. разделението на властите е фикция, а независимостта на БНБ е „мит“. Нямайте съмнение, че посланиците от ЕС му се присмиват.

www.bgsniper.com

«