« Върни се назад Публикувано на 15.12.2014 / 14:22

БОРИСОВ НАЧУКА КАНЧЕТО НА ПОРТНИХ. 32 МИЛИОНА „УВИСНАХА” ЗА СОФИЙСКИТЕ ИГРАЧИ

ПортнихНа 01.12.2014г. бе избран изпълнител за „BRT коридор“ (от англ. Bus Rapid Transport), който е един от компонентите на проекта за Интегриран градски транспорт във Варна, дружеството „Арма“, регистрирано по Закона за задълженията и договорите, а това са компаниите „Хидрострой“ и „Инжстройинженеринг“. Стойността на поръчката на BRT коридора с дължина близо 15 км е около 32 млн. лв. Ако бъде реализиран този компонент той ще свързва западният квартал на Варна „Владислав Варненчик“ с източния – „Васил Левски“, преминавайки през централната част на града.

Ако бъде изпълнен, тъй като на 11.12.2014г. фирмата класирана на второ място ПиМ Консулт ДЗЗД също варненска фирма е подала жалба в КЗК и обжалва поръчката.
Ами сега? Кой обърка правилата, каква е била предварителната договорка, или и на Росен Колелиев е обещана поръчката? От кого ли?
А дали кметът на Варна Иван Портних не обърка правилата? А софийските фирми, какво мислят по казуса? Само задаваме въпроси.
И дали не е тази причината за писанията на Портних във Фейсбук, качен там Горе в разкошната корона на черешата, за „готовия проект за отваряне на пристанището в зоната на Морска гара от поне 2 години“ остава загадка.
А ако транспортния проект се провали?
На 20.11.2014г. непосредствено след рождения си ден Портних не беше привикан в София само за да го поздравят за това, че Варна спечели надпреварата за Европейска младежка столица 2017 г, а му начукаха канчето.Как да се вкара паричен поток в града, като Портних сам си го набута с избора на изпълнител за „BRT коридор“?

Afera.bg

«