« Върни се назад Публикувано на 22.01.2014 / 20:35

БОРИСОВ СЕ ЦЕЛУНА С ПРЪМОВА. ОПОРНИТЕ ТОЧКИ НА ГЕРБ И РЕФОРМАТОРИТЕ ЗА ДОКЛАДА НА ЕК

 

Доказателството, че ГЕРБ работят по модела на БСП и на всички останали партии, а именно чрез „опорни точки“, бе нагледно представено днес. Като деца от предучилищна паралелка хората на Борисов започнаха да повтарят наизустени мантри и дори директни лъжи и манипулации, без изобщо да са прочели изводите от Доклада на Европейската комисия за правосъдие и вътрешни работи. Наяве излезе и венчавката на Меглена Кунева-Пръмова с Бойко Борисов.

Макар и задкулисно, вече е напълно ясно, че Пръмова и Борисов са се целунали. След като в неделя – сивият кардинал на Куневата партия – Даниел Вълчев седна на една маса с довереното лице на Борисов – Томислав Дончев, в студиото на Любица Кулезич, днес Кунева-Пръмова и Дончев четоха от един и същи лист.

Предлагаме ви цитати от днешните публични изяви на представители на ГЕРБ и ДБГ:

Моника Панайотова, евродепутат от ГЕРБ: Докладът на Европейската комисия показва, че българските власти в момента са загубили доверието на европейските си партньори.

Мария Габриел, евродепутат от ГЕРБ: Най-неприятното от доклада на ЕК е, че ясно се показва, че сме загубили доверието на европейските партньори.

Андрей Ковачев, евродепутат от ГЕРБ: Европейските институции нямат доверие в управляващите и се изисква оставката им и предсрочни парламентарни избори

Диана Ковачева, бивш министър от ГЕРБ: В доклада не само не се говори за политическа воля, но се говори и за отстъпление, за загуба на доверие.

Томислав Дончев, депутат от ГЕРБ: Няма как констатациите от доклада да не се трансформират като засилено внимание към България, харченето на европейски средства ще бъде гледано под лупа.

Меглена Кунева, председател на ДБГ: Докладът по механизма за сътрудничество и проверка на ЕК за България ще има пряко отражение върху еврофинансирането. Когато видите в един такъв доклад думата корупция, очаквайте двойни и тройни проверки, за да са сигурни в Брюксел, че парите отиват по предназначение.

АФЕРА обръща внимание на горните госпожи и господа – първо да четат, а после да коментират:

Марк Грей, говорител на ЕК: Днешният доклад за България обхваща дейността на три правителства. Това не е оценка на настоящото правителство, нито е оценка на предходния кабинет. Няма да се впуснем в оценяването или не на дадено правителство. Уверени сме, че настоящото българско правителство ще възприеме този доклад сериозно и ние определено сме решени да работим с тях, за да гарантираме, че ще бъде постигнат напредък.

Понеже Борисов и Цветанов се скриха и не пророниха и дума по констатациите в Доклада на ЕК, където има куп критики и по отношение на тяхното управление, АФЕРА им обръща внимание, че никъде в политическата част на Доклада не се съдържа твърдение, че ЕК няма доверие на правителството на Орешарски.

Kapish?

Afera.bg

«