« Върни се назад Публикувано на 19.12.2014 / 9:12

БОРИСОВ ТОЗИ ПЪТ СЕ ПРАВИ НА ДАНКО С ПЛАМТЯЩОТО СЪРЦЕ В НЕСКОПОСАН МЕДИЕН ОПИТ

BOGOMIL BONEV 6767Скандалът с пенсионната “реформа” най-вероятно всеки момент ще приключи. Борисов ще отстъпи, защото разбра, че синдикатите и Влади Горанов го направиха за резил, и далаверата няма да стане. И всеки момент се очаква съобщение, че именно Той, с гениалния си политически нюх, ни е спасил от пагубната идея, която, с присъщата си повърхностност, защишаваше тези дни. А за ролята на синдикатите да имитират синдикална дейност вече 25 г. в типичен мафиотски стил тепърва ще се говори.

В същото време, предколедно, върви сагата Южен поток, в която ролята на спасител отново се играе от същия драмсъстав. Този път се правим на Данко с пламтящото сърце, защото има нескопосан медиен опит да ни убедят, че Той ще спаси и ЮП, в шизофренното си „За“ и „Против“. Колкото са спечелили хората от измисления образ на Горки, толкова ще спечелим и ние от имитацията на политическа всеотдайност – да върнем газовата шахматна партия от мат в цунгцванг, при който не се налага да играем губещия ход. Зрелището е недостойно, защото си личи, че главните герои даже не си вярват в ролята, но се надяват ние да не го забележим.
Изчезването на Петко Сертов, фашизоидните изцепки на Москов и Симеонов само допринасят за радостното човеколюбиво предколедно настроение в родината, породено от управлението на четворната коалиция.
Настроение, което е мощно подхранвано от притока на адреналин, дължащ се на реалното ни усещане от неконтролируемото падане…

Богомил Бонев
Бивш вътрешен министър

«