« Върни се назад Публикувано на 07.10.2014 / 13:20

Босът в държавата е Сокола. Доган ще отреже главата на Борисов, когато му е най-сладко

ДОГАНБойко Борисов е юноша бледен в сравнение с хищна политическа хиена като Ахмед Доган. Сега всички дрънкат как служебното правителство не е махнало никого от ДПС, а Б.Б. ще ги запази, че и нови ще уреди с благини. Дори уж паметливата Таня Дончева започна да говори ангро, че никой не бил махнат, забравяйки за Филията в „мафията с аквакултурите“, както и за някои сводници и дилъри от Своге на властови позиции. Както и да е. Повече се впечатлихме, че дори професионален анализатор, който няма никакви скрупули да се прави, че е забравил какво е бръщолевил за Бойко Борисов, и как БСП и ДПС щели да стоят на власт, докато го смачкат, като Андрей Райчев пласира несъстоятелни тези пред Биляна Гавазова и Антон Хекимян.

Факт е, че „даване и вземане“ ще бъде основно упражнение. Обаче. Ахмед Доган е доказал, че може да подкрепя правителство на малцинството, без да излъчва министри и без да има край себе си Емил Кюлев, Илия Павлов или Делян Пеевски. Става дума за Филип Димитров, разбира се. И? Сетне – Зелена морава, „сламен премиер“, паритетна схема между Кюлев и Павлов, консумиране на властта. След това – еднопартиен кабинет на БСП. После павета. И прочие. И като започна да консумира ДПС… до преяждане с порциони. „Почивка“ при Костов. Десет години лапачка след тази „почивчица“. Сега уж пак щели да „почиват“ хората на Доган. Може – в някой друг живот… Обаче тезата на Андрей Райчев с „даване и вземане“ е състоятелна само на пръв поглед. Кой да му дава нещо на Ахмед Доган, след като той ДАВА ВЛАСТ и може да си вземе всичко.
О, да – Сокола ще дава политическа власт срещу икономическа изгода. ЛАПАЧКА. Андрей Райчев не е малоумен. Защо дърдори тогава глупотевини, опитвайки се да облъчва Бойко Борисов, когото май смята за добряк-полуидиот. Сякаш Боко не знае, че АХМЕД ДОГАН КОНТРОЛИРА ПОЛОВИНАТА ИКОНОМИКА И ЦЯЛАТА КРИТИЧНА ИНФРАСТРУКТУРА. Босът в държавата е Сокола: енергетика, туризъм, банки, служби, каналджии от Сирия. Всичко. Какво може да му даде Бойко Борисов – само усмивки, преразпределяне на политическо представителство и електорално доверие срещу ГУШКАНЕ С КОНСУМАЦИЯ и „ресто“ от Ангела Меркел.
Доган може да си вземе, каквото пожелае, ако сметне, че трябва да добявя към „ВСИЧКО“. Защо му е цялата икономика на заплашена от фалит държава, ако не е сигурен, че може да „капитализира“ вторичните деривативи в „политическия бизнес“ чрез дялкане на финансови потоци от Европа – „транжирането“ на Кристалина Георгиева започна? И още – Доган вече и официално е РЕГИОНАЛЕН ИГРАЧ. Ердоган най-сетне го призна. Нали Райчев дърдореше, че това се случило на първи тур с гласовете на Доган. Сега като започнат да каканижат, че Сокола ще направи и Борисов президент – няма да има спирка. Всъщност Доган може и да го спре с преиграване, активирайки комбинацията „Бареков президент“ – „Бойко Турчина“ е нарисуван отсега билборд.
Обаче. Ахмед Доган се кефи на Бойко Борисов отдавна – първичен, врътко, шавлив, навитак за инкяр, давателен, защото раздувката, че дели на едно е мит – винаги е делил със Сокола. Винаги. Съдба. В същото време Сокола не може да понася Николай Бареков. Знаем това от първа ръка. Използва го без презерватив, за да не му се налага да го препира като по времето на Айсехел Руфи, която трудоустрои чрез Шишко при Дудука, но не може да го трае. Не е без значение, че Борисов не се прави на настървена млада хиена пред Ахмед. „Младежът“ в политиката Бареков парадира, че е играчът на бъдещето – „трябва да се доказваме“ бърбори два дни след вота, когато народът му го набута до сливиците. Сокола може и да се кефи на Боко, но ще му резне тиквата, без да му мигне окото, когато му е най-сладко на Б.Б. Ако пък Кризата го принуди да го принесе в жертва, също няма да трепне.
И все пак – Борисов има шанс да стане отново премиер и президент подир това, ако не се увлече. Доган наистина не смята да клати Лодката през полумандата на Боко. Нишанът от Ердоган е този – стабилност до границата на майката-родина. Няма никакво значение дали ще лъсне в парламента кой подкрепя кабинета „Борисов 2“ при първия вот на недоверие, както плещи Андрей Райчев. Волен Сидеров ще изреве срещу Бойко Турчина много преди това. „Скритата подкрепа“ е квартална митология, пробиваща в тв ефира заради всеядността на медийните чорбаджии. След шумното пиене на на кафе на Борисов и Местан в Кърджали всичко е НА АЧИКА. Борисов спря протестите срещу Пеевски, а Сокола заформи „ресто“ – Пеевски и Местан не смеят да шукнат срещу Б.Б. даже в частни разговори. Особено смешен е Шишко, който миналото лято редеше – „Бойко е откачил. Не знае какво иска.“.
И все пак – човек предполага, Бог разполага. Татяна Дончева нацели десетката в тв ефира. Ахмед Доган е голям Играч, но не е политическо божество, както вече сме писали. „Онтологичната матрица“ има много съставляващи, но старите евреи са казали – винаги става дума за пари, какво и да ви говорят. Ако Б.Б. уреди парички от Европа, Ахмед Доган ще е щастлив. Когато Султанът е на кеф, везирите могат да са спокойни за главите си. Местан и Борисов са везири, които са радостни, когато виждат пред Огледалото на Ахмед Доган, че главите им все още са по местата.

Борисов: Големите партии правят малки компромиси, малките – големи. След охрачването дойде ред на лиженето.

Бойко Борисов и Георги Първанов си плюха в устите – единият говори за „работещи компромиси“, а другият реди приказка за „малки компромиси“. „Големите партии правят малки компромиси, а малките – големи.“, отсича формулно Борисов. Е, и? Кои са големите партии. Голяма партия ли е БСП с 40 депутати. Та тя е по-близо като бройка до РБ, отколкото до единствената наистина голяма партия в момента – ГЕРБ. При това БСП получи тази бройка като коалиция „БСП – ЛЯВА БЪЛГАРИЯ“. ДПС минава за „голяма партия“ не по количествени показатели, а като комбинативен потенциал и като притежание на Големия Доган.
Формулата – „кабинет на малцинството със споделена отговорност“ звучи като САМОЕБАЧКА ЗА БОРИСОВ. Нима народът няма да прецени като наглост той да се представя за жертва за две години, за да стане президент след това? „Споделена отговорност“ всъщност е безпардонен евфемизъм на „брутален пазарлък“. Борисов предлага постове срещу „споделени политики“. Раздава министерски кресла. Силов пост за БСП. Кресло за Меглена Кунева с профила на „Дани Бой“ – в министерството на образованието наистина има „мазни банички“. И после – хурка за Меги Снахата и нейната клиентела. Ама тя е попреминала мома, пардон…
Бойко Борисов предлага министерството на отбраната и на АБВ – на генерала от резерва Михо Михов. За „патриотите“ е приготвил портфейла на министерството на младежта и спорта. Обаче истинското Предложение на Б.Б. за Георги Първанов е обезкостяване на БСП. Борисов спаси „Гоце“. Пренасочи организирани избиратели към АБВ, за да влезе и Първанов в Кошарата. Сега ще трябва да стопля отношенията между Шишко и Първанов. Обичайното упражнение – преди изборите плюене, след вота – лижене, мажене и мляскане. Е, да – и формулно плюене в устите за „компромиси“. Порнография. Егати „малките компромиси“.

www.bgsniper.bg

«