« Върни се назад Публикувано на 08.09.2014 / 21:18

„България без цензура” разпрати съобщение как е минал протеста на Фейсбук групата „Анти ГЕРБ”

Протест на Фейсбук АНТИ ГЕРБТОВА Е СЪОБЩЕНИЕ ОТ ПРЕСЦЕНТЪРА НА „БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦЕНЗУРА” ИЗПРАТЕНО ДО МЕДИИТЕ:
„Хиляди протестираха срещу ремутризацията на ГЕРБ Борисов не бива да се връща на власт и да управлява по начина, по който го прави преди, смята Мария Календерска
Хиляди последователи на фейсбук коалиция „Анти ГЕРБ“ казаха „Не“ на кабинета Близнашки с митинг пред сградата на Министерския съвет.
Недоволството им е провокирано от факта, че служебното правителство обслужва монополите и олигархията. От там са категорични, че служебният премиер е марионетка на Цветан Цветанов и Бойко Борисов, което е
прелюдия към задаващата се реставрация на некомпетентното управление на ГЕРБ, което погазваше гражданските права. Ето защо, според тях, то трябва да бъде спряно още сега.
Кандидатите за депутати на „България без цензура“ Мария Календерска и Никола Митев дойдоха на митинга, за да изразят своята подкрепа към исканията на протестиращите. „Не искаме да политизираме протеста с присъствието си, тук сме като граждани, които също не сме съгласни връщането на ГЕРБ на власт и смятаме, че исканията на хората, които са дошли на улицата, са справедливи“, обясни Календерска. „Всички имаме гражданската си позиция и не искаме Борисов да се върне на власт по начина, по който вече беше и еднолично да решава. Той даде за подслушвания за 100 млн. лв., а не намери 17 млн. лв., за което го съдят българските майки“, добави Календерска.
Според Никола Митев Борисов и Плевнелиев са подменили цялата политическа реалност в България. По думите му те искат да завладеят ключови места като тези в митниците, за да могат да продължат да източва държавата.
Според него така Борисов се връща на власт през задния вход, и което трябва да бъде спряно. „Той много добре знае, че ако влезе през парадния вход, отново ще бъде изгонен с камъни, както преди“, коментира той.
Календерска и лидерът на МББЦ се появиха със стикери върху дрехите си, на които бе изобразена черна котка, а отдолу се четеше надпис „Да пресечем пътя на Борисов“.
Лидерът на ББЦ Николай Бареков също изрази подкрепа към протестиращите.
Той го направи с пост във Фейсбук. “ Важно е да заявим гражданската си позиция срещу връщането на мутрите във властта“, се казва в него.
„Ние не желаем връщането на подслушванията, използването на репресивния апарат за разправа с инакомислещи, психологическия натиск и рекет срещу бизнеса и призоваваме всички демократично настроени българи, независимо
от техните политически настроения, да осъзнаят надвисналата опасност от ремутризация и да окажат мощна съпротива с всички позволени от законите средства“, обобщиха мотивите си за протеста от „коалицията“.
Протестиращите смятат, че служебното правителство осъществява противоконституционен процес на политическа чистка на всички нива в страната и са „за“ оставката на служебното правителство. Те издигнаха
плакати „ГЕРБ+РБ+НП=50% увеличение на тока“ и „ГЕРБ+ДПС=мафия“. След като освиркаха служебния кабинет, те поеха на шествие по софийските улици. Първата им спирка бе сградата на БНБ.”

Междувременно след протеста във Фейсбук групата бе отбелязано, че на протеста „хилядите“, всъщност са били 500 човека.
Afera.bg

«