« Върни се назад Публикувано на 13.10.2014 / 18:55

Б.Б. нямало да позволи да му „чупят ръчичките“. Ало, Борисов, на Стамболов му НАСЯКОХА РЪЦЕТЕ, но запази България

BOKO IZBIRATELIБойко Борисов, този ненаситен на „пирови победи“ неустоим политически мачо, ех, нямало да позволи да му „чупят ръчичките“. Преди Христо Бисеров искал „да му избива зъбките“, а сега Радан Кънев напирал да му „чупи ръчичките“. Б.Б. не е голям приятел на истината и точността. Бисеров само просташки питаше гербаджиите в пленарната зала дали ги боли, когато им „вадят зъбите“. Понеже ГЕРБ това е Борисов, а Борисов това е ГЕРБ, лидерът на всепобеждаващата и непобедима партия го възприема лично. И не да му вадят зъби, а да му ги избиват.

Очевидно подобно говорене се харесва на голяма част от „публиката“, но все пак повечето се присмиват на Б.Б., и това е видно от „пировите победи“.

Интервюто по телефона за Валерия Велева от „Преса“ е наистина потресаващо, почитателят на „Мадам В.“, Ахмед Доган, трябва да го научи наизуст и да си го повтаря след молитвите за ръчичките на Бойко Борисов – никакво „чупене“, Радане, козирувай и си налягай парцалите, щом като Вожда тъй рече – „Няма да позволя!“

„Каква реформа в съдебната система искат реформаторите – тази от времето на Костов и Иван Григоров ли? Аз съм против! За да се направи такава реформа, трябва да има широк консенсус на съсловните организации – на прокурори, съдии, следователи. Във всички разговори ние ще се придържаме към диалога. Ами антируската тема в момента? Може ли тя да се поставя като условие за преговори? Най-тежките решения за замразяване на руски проекти съм ги вземал аз. А навремето кой вкара „Лукойл“ у нас, за да стане монополист в горивата? В сферата на сигурността не сме забравили поръчковите доклади, които хората на Костов пишеха срещу политици, бизнесмени, журналисти. Нима българите са забравили разбойническата приватизация? Нима са забравили как изглеждаше „синя“ София, преди да дойде ГЕРБ? Реформаторите говорят, все едно те са направили най-добрите реформи. Но то не е така.“
Ало, реформаторите, какви ги бръщолевите?! Да не сте посмели да провокирате „Бойко“ с „антируската тема“ – „Ами руската тема в момента?“ звучи толкова сакраментално в устата на „Бойко“, съдбовно някак.

Ако Стефан Стамболов толкова се шубелисваше от „руската мечка“, сега щяхме да сме Задунайска губерния. Ама не просто му начупиха ръчичките македонските слуги на руските агенти в България, направо НАСЯКОХА РЪЦЕТЕ НА СТАМБОЛОВ! Хората на Костов пишели поръчкови доклади срещу журналисти, плещи Бойко Борисов, а „Мадам В.“ думица не обелва. Как да обели – не нея са мачкали меверейски поръчкаджии по времето на Борисов и Цветанов.

„Ами БСП? Влизат на преговори с 12 разделителни линии. Една от тях е да се строи „Белене“. Тяхното правителство не строи „Белене“, а сега го поставят като нещо, от което не могат да отстъпят. С големи букви аз съм „ЗА“ направеното по „Южен поток“, но защо те пропускат да кажат как е направен договорът с „Уестингхаус“ за седмия реактор? Виждате, че ако предварително почваме да си поставяме условия, въобще не би трябвало да проведем консултации. В момента, вместо да се замълчи пред обществото и да се търси начин за решаване на кризата, все едно се води предизборна пропаганда. Това го правиха един месец и резултатите от изборите са ясни. Видя се, че хората харесаха най-много направеното от ГЕРБ и програмата на ГЕРБ. Аз съм запазил мълчание, но декларирам пред народа, че ще положа всички усилия да има правителство. И се надявам на такава зрялост и у другите политици. Искам чрез вашия вестник да отправя и едно послание – ако искаме да влезем, и то пак със стабилно управление, в следващия мандат и да не оставяме повече чиновници, които са назначени за министри, да решават дългосрочно проблемите на България, всеки да отстъпи в името на стабилността! И да не поставят разделителни линии като оправдание за нещо, което партиите не са направили досега, макар че са били в управлението.“

Бойко Борисов с големи букви бил „ЗА“ направеното по „Южен поток“. Само това изречение ни стига. За кое си „ЗА“ с големи букви, Борисов – може би не знаеш колко милиони са поискали за „пиар-услуги“?

Може би не знаеш защо се вдигна почти двойно цената? Може би не знаеш, че руснаците искат да използват сегашната газопреносна мрежа? Така ли е по „тайния договор“? Така ли е? И колко ще печели България? Колко? Какви са таксите? Борисов, ще спинкаш ли спокойно, когато руснаците сложат ръка на още един мегазначим за сигурността на България обект на критичната инфраструктура. Не „Троянски кон“, конюшня Троянска ще стане България – ама тетка Меркел да те мисли. Да внимаваме! Американците ще изритат Борисов от играта, ако продължава да слугува на Путин – може да е сигурен. Обаче не реформаторите ще изпълнят поръчката, а хората на Ахмед Доган, който ясно поиска чрез Лютви Местан твърдо следване на „евроатлантическата линия“, която според „руските партньори“ на Б.Б. била повече атлантическа и по-малко „евро“…
„Радан Кънев заяви, че една от целите на реформаторите е да изхвърлят от властта фирмите на ГЕРБ и на ДПС. Това сигнал за какво е?“, любопитства Велева, милата… „Той може би изхожда от своята партия. ГЕРБ няма нито една фирма. Но ако проследите регистрите им, ще видите, че те са работили много, много преди ГЕРБ, и то с най-големите поръчки. Само искам да напомня, че дори за спортната зала в София договорът е подписан далеч преди да дойде ГЕРБ на власт. А когато се правят големи проекти, като тунели, метро, магистрали, се избират компании, които имат ресурсите и мощностите, за да се справят в срок.“ „За съжаление резултатите от изборите показаха, че депутатите на ГЕРБ и Реформаторския блок са недостатъчни, за да излъчат стабилно управление.“, анализира Борисов, хвалейки своето управление.
„А и съм си поставил за задача да не ги слушам, да не ги коментирам, защото техните мнения се менят непрекъснато. С какво помагат на консултациите изявления, че някой се готви да извива ръце, да чупи кости? Тази лексика, ако беше употребена към друг, а не към така балансиран и спокоен човек като мен, а и със здрави ръчички, подчертавам, щеше да има много по-тежки последици. Но аз търпя. В партията ми обаче това предизвиква реакция. И Изпълнителната комисия, и партийни организации в страната ме засипват с имейли, обаждания, възмутени от подобен тип поведение. Все пак ние сме демокрация, имахме един месец кампания да говорим каквото си искаме, накрая хората отредиха този резултат. Ако са смятали, че най-доброто за България е Реформаторският блок, те щяха да гласуват не с 9%, а 90%.“
„Техните мнения се менят непрекъснато.“ Кой го казва?

Бойко Борисов вероятно смята себе си за най-последователния политик на нашето време, не – в историята. Този е непоправим. Срам няма. Обаче имал „здрави ръчички“. Леле, Борисов, Радан с тънките устнички и две леви кунки ли си избираш за „спаринг“. Що не скочиш със „здравите ръчички“ на истинските бойци – от ветераните, на твоите годинки, че да видим как отново ще те проснат на земята. Ама да се правиш на мъж със „здрави ръчички“ срещу грацилен тип като Радан е лесно. Що не скочиш на бойците, Борисов?! Е, да – пред такива като „Мадам В.“ минават такива мурафети.

Колкото до следващи бързи избори не бъди толкова сигурен, че ще мачкаш наред, никак не бъди сигурен. Много приятели антикомунисти направиха компромис като за последно, но като те чуват какви ги плещиш за „антируската тема“, ще си променят вота, нямай съмнение. Лошо няма – пробвай се, за да се види как ще ти се наложи да превърнеш ГЕРБ в „ДПС-3“ и да се сдушиш и официално с „дудуците“. Иначе Бойко Борисов е прав за лицемерието на БСП, че сега се налагало да бъдат в опозиция.
„Доста смешно ми звучи говоренето на БСП – че народът им бил отредил да бъдат в опозиция. Преди година и два месеца народът пак им отреди да бъдат в опозиция, но те управляваха с ДПС и „Атака“. Да, именно това е бягство от отговорност. Но за това ще говоря като минат консултациите. Ако в изминалия мандат БСП не бяха правили коалиция с ДПС, щях да им повярвам, че сега трябва да са опозиция. А те за година и два месеца заедно с ДПС и „Атака“ сътвориха такива бели в държавата, че сега, когато трябва да се оправят, най-изгодното е да кажеш: „Аз съм опозиция.“ Защо, като са в опозиция, подписаха за седми реактор за Козлодуй, защо подписаха за „Южен поток“? Защо промениха Закона за МВР, без да е финансово обезпечен? Защо направиха всичките тези поразии в държавата, защо не актуализираха бюджета и защо събориха КТБ по времето на Орешарски и Чобанов?“.
„Защо подписаха за „Южен поток“? – Борисов няма спирка, хем бил „ЗА“ с големи букви за направеното досега за „Южен поток“, хем пръска бесепарите. Уникум.

Този явно смята българите за имбецили. Уникум.

„Трябва да направим това, което се прави в целия Европейски съюз. Аз от доста години имам над 50 участия в съвети и преговори в ЕС, когато сме вземали решения дали ние от ЕНП да се коалираме с ПЕС, дебатирали сме по какъв начин да се излъчат комисари, президент, парламент. Всичко минава през диалог и консенсус. Какво значи „подкрепяме, ама не влизаме в управлението.“? В Европа това би звучало така: при избора на Шулц за президент на Европейския парламент, лидерът на социалистите в ЕП да каже: „Ще дойде някой друг социалист, пък ние ще го подкрепяме отстрани.“ Или за председател на Европейската комисия да не сложат победителя от ЕНП, а някой либерал, примерно. В България само ГЕРБ на практика е постигнал добър, представителен резултат на изборите. Голям-малък, но във всички случаи достатъчно представителен. И ако БСП имаше подобен резултат, ако и Реформаторите бяха с представителен резултат, въобще нямаше да има тези разговори. Щеше да има от какво да се избира да се направи стабилно правителство.“. (…) „Искаме и у нас консенсусът да стане по европейски модел. Но за това трябва всички да положим усилия. На преговори на мен не ми се ходи с гипсирани ръце и не ми отива. Защото, помните, Христо Бисеров от парламентарната трибуна искаше да ми избие зъбките, сега Радан Кънев иска да ми чупи костите! Вероятно на тях това им харесва повече от нашия консенсусен диалог, който се опитваме да водим.“
Бойко Борисов европеец, консенсусен, диалогичен. Ама какво искат тези недоволници, защо се въпрат „реформаторите“ – одма да влизат в Кошарата. Спокоен бил Борисов за нови избори. На „Консенсусния“ организациите му били в „бойна готовност“ и този път „ще им се хвърлим много здраво на всичките.“. „Бойна готовност“, „ще им се хвърлим много здраво на всичките“. Колко диалогично… Обаче споко. БСП са виновни за по-лошия резултат на ГЕРБ в сравнение с миналата година, защото не взели 3% повече и така влезли последните три партии. „Тогава и нашият резултат щеше да е по-висок. Траурът и трагедията в Горни Лом изиграха голяма роля. Съдя по моето настроение. Толкова народ да загине нелепо! Тези наводнения – също! И моето настроение беше песимистично.“. Борисов вече говори за „трагедия“ и не говори, че взривът „не е случаен“. „Твърдя, че това служебно правителство е изключително близко до Реформаторския блок. И фактът, че те не спират да хвалят отделни министри, показва, че РБ има огромно влияние върху кабинета на „Близнашки“, за разлика от ГЕРБ.
БСП са лоши, защото искат да са „опозиция“. Реформаторите са лоши, защото са „на власт“ чрез кабинета „Близнашки“. ДПС – „за съжаление с тях не можем да работим“, нали помните това… Само Бойко Борисов е целият „в бяло“. Ще видим дали ще е толкова „балансиран и спокоен“, когато хардовете в РБ му поставят като условие – „Никакъв Пеевски“, вън ДПС от властта, вън от политическия бизнес.

Играта на Борисов е очеизвадна – договорил се е с ДПС за две годинки мандат, но иска „реформаторите“ да са му „опаковка“ за пред ЕС.

Иска БСП да не му чертае „разделителни линии“ и да му разваля образа на „Обединител“, който, плюещите го преди година „пиар-социолози“, вече рисуват из телевиденията.

www.bgsniper.com

«