« Върни се назад Публикувано на 18.02.2014 / 10:28

ДАНС ПРОДЪЛЖАВА ДА КАДРУВА И ДА ИЗПЪЛНЯВА ПОЛИТИЧЕСКИ ПОРЪЧКИ

 

Настоящият шеф на Комисията по финансов надзор Стоян Мавродиев е подложен на нестихващ натиск и опити за компрометиране от средата на 2013-та година, за да си подаде оставката, в основата на които са постоянно провеждащи се от ДАНС активни мероприятия.  Няма съмнение, че Мавродиев е неудобен на управляващите, защото е бивш депутат от ГЕРБ и приближен на Бойко Борисов, но причината е по-елементарна – вече има кандидат за неговия пост, който е приел отправеното предложение. Въпросът е как да бъде отстранен и кой да се ангажира с тази мисия?

Началото е поставено с предаването на материали за участието на Мавродиев в търговски дружества, свързани с президента Плевнелиев.Това са фирмите „Окра Интернешенъл”, „Окра България” и „Окра Консултинг”. Проверката за тях се осъществява от Специализирана административна дирекция „Финансово разузнаване” на ДАНС. Данните попадат при журналисти и скандала се раздухва с включването и на фирмите на Брендо.

Добре режисирано: с един куршум, почти четири заека.

А ето и актьорите:

Информацията е от служителя по сигурността на КФН Бисер Борисов, който е бивш директор на Главна дирекция в ДАНС, който е запомнен в службата с прякора „Послушко” и вечните интриги, в които е забъркан. Напуснал е по неизвестни причини Агенцията и в края на 2012 година е назначен в Комисията по финансов надзор, без конкурс с протекциите на висш функционер от ГЕРБ.

От юли 2013 година Борисов е нещатен служител на ДАНС с месечно възнаграждение от 2400 лв., изплащани от секретните сметки на Агенцията, (многократно в този период той е посещавал сградата на Агенцията на бул. ”Черни връх”, за да отчита дейността си), като задачата му е да работи срещу бившите си господари и да отстрани председателя Мавродиев.

За жалост първата стъпка се оказва неуспешна и се налага прилагането на план -2.

Под ръководството на главни агенти от ДАНС, Борисов започва да създава конфликти в ръководството на КФН, като напрежението ескалира, но председателят остава, може би без да знае кой стои зад проблемите му, или ако знае е принуден да не предприема мерки срещу него.

Предстои обаче нова атака.

Очаквайте  план-3.

Мариян Обретенов

«