« Върни се назад Публикувано на 08.09.2014 / 15:21

ДАНС – сестричка, топ-акълия по „Варна – европейска столица”, пита защо живеем във Варна, вместо ДАНС брат и да разследва кой какви милиони потроши на халост!

Десислава ГеоргиеваНеформалната лидерка на екипа, работил за кандидатурата на Варна по Европейска столица на културата през 2019 година, Десислава Георгиева, е категорична, че представянето на Варна е било блестящо и тя нямала обяснение защо морската столица не е спечелила престижната титла, пише сайта Topnovini.bg

На въпрос кога ще бъдат отчетени милионите данъкоплатски пари, изхарчени за „Варна 2019“, Георгиева заяви: „Ние се върнахме едва онзи ден от София, тепърва предстоят най-различни действия – надявам се да останете удовлетворени в един момент“, бе уклончивият й отговор. Попитана защо според нея Варна не е била одобрена, шефката на екипа се похвали: „Самият факт, че Варна беше преселектиран град, е достойно за радост и достатъчно вдъхновяващо, за да продължим работата си напред, но вие като цяло имате друга нагласа към нашата дейност, така че не мисля, че този разговор е продуктивен. Смятам, че от подобен род отношение няма никаква полза, защото то води до по-големи, как да кажа, неприятности за нашия град изобщо. Вие защо живеете във Варна, защо не контактувахте с нас, защо не ни давахте идеи, защо не ни отразявахте, а пишехте само жълти неща и ни хулехте„, обвини екипа на Topnovini.bg неформалната шефка, назначена от Кирил Йорданов и временно издигната до културен директор от Христо Бозов.
За сведение на Десислава Георгиева, която е бакалавър по социална педагогика и в най-добрия случай би трябвало да работи в друга общинска дирекция, архивът на Topnovini.bg е най-безспорното доказателство за начина, по който медията е отразявала кампанията, при това безкористно. Десислава Георгиева ще бъде подведена под съдебна отговорност за набеждаване и клевета спрямо екипа на Topnovini.bg. Аудиозаписът от неформалното й интервю се пази в редакцията, пише още Topnovini.bg
На 2 февруари 2014 година АФЕРА публикува:
ЕКСЛУЗИВНО! 6 ГОДИНИ БОПАДЖИЯ,/СЕГА В ДАНС!/,КОЙТО „БОРИ“ КОРУПЦИЯТА – С НИТО ЕДИН СИГНАЛ! СЪПРУГАТА МУ И СЕСТРА МУ – НА РЪКОВОДНИ ДЛЪЖНОСТИ В ОБЩИНА – ВАРНА, КОЯТО ТРЯБВА ДА РАЗСЛЕДВА!”
В публикацията си тогава написахме, че: „Бившият подчинен във Второ РПУ на лично назначените от вътрешния министър директор на ОД на МВР – Варна Чавдар Нанков и Валентин Тренев – Пламен Петров 6 години като служител на БОП – Варна работи по линия „корупция в държавната и местната администрация“. За тези години Пламен Петров, сега преминал на работа в ДАНС – Варна, НЕ Е ОТРАБОТИЛ НИТО ЕДИН СИГНАЛ за корупционни и други противозаконни дейности, извършени от служители на Община – Варна. Скандално и шокиращо е, че съпругата на „борещият“ бездействено корупцията Пламен Петров – Дора Петрова работи в Дирекция „Контрол и санкции“ в Община – Варна, а сестра му Десислава Георгиева е и.д. директор в Дирекция „Култура и духовно развитие“ – с установени нарушения и порочни практики.
Братът на „неформалната лидерка” довел Варна като „европейска столица” до кривата круша Пламен Петров шест години се подвизава по линия „корупция в държавната и местната администрация“ в БОП – Варна. По вътрешни нормативи в МВР, този ресор на работа изисква от служителя инициативност и комбинативност при осъществяването на контакта с местната администрация с цел противодействие и превенция на злоупотребите и корупцията, ширещи се по тези места, където служителите на местната власт злоупотребяват с предоставените им правомощия.
Периодът, в който Пламен Петров се е изявявал в структурата е повече от 5-6 години и за този период не е отработил нито един сигнал за корупционни и други противозаконни действия, извършени от служители на община Варна.
През тези години, като единствен служител в този ресор, Пламен Петров под давление на прекия си началник Николай Николов, /последният началник на БОП – Варна, понастоящем младши агент в ДАНС – Варна/, е докладвал в прокуратурата не повече от 2 сигнала, касаещи Община – Варна, които обаче преди това са били публикувани в интернет сайт и местен вестник, т.е. ги е докладвал по принуда, след като вече са станали обществено достояние.
Обяснение за пасивното отношение на изпълнението на вменените му задължения спрямо Община – Варна, може да бъде онагледено с обстоятелството, че докато Пламен Петров „бори“ корупцията в Община – Варна, съпругата му Дора Петрова работи в Дирекция „Контрол и санкции“ в Община – Варна, /най-важната дирекция, която следва да установява нарушения и нередности/, а сестрата на Петров – Десислава Георгиева е и.д. директор в Дирекция „Култура и духовно развитие“.
В Дирекцията, оглавявана от сестрата на ченгето „борещо се с корупцията“, са установени безброй нарушения и други порочни практики, видно от писмо, написано от варненски общественици и културни деятели до кмета, председателя на Общинския съвет – Варна и ПК „Култура и духовно развитие“ с настояване за разследване по отношение на Петрова, Георгиева и Ганчев.
Писмото е от 9.12.2013 година и АФЕРА го публикува.
Оказва се, че служителят на БОП – Варна /сега в ДАНС/ Пламен Петров е следвало да събира информация относно закононарушения и други нередности, извършвани от служители на Община – Варна, като в това число влизат съпругата му и сестра му. Което се явява скандален конфликт на интереси.
Дали доводите пред началниците му за активното му „бездействие“ са били, че с работата си би навредил на жена си и сестра си?! И още по-шокиращото – неговите началници наясно ли са със съществуващия конфликт на интереси, изразяващ се в това, че изпълняването на служебните му интереси биха навредили на личните му такива и на семейството му?!
Как е преминал теста, за да влезе при това положение от ГДБОП в ДАНС Пламен Петров, след като шест години само АФЕРА да бе чел и преписвал, щеше да отработи поне един сигнал, а вместо това е свършил работа – НУЛА?!
Възможно ли е Петров да е толериран от ръководството му с оглед други интереси и облаги?”.
Днес въпросната Десислава пита защо сме живеели във Варна и защо не сме контактували с нея, за да даваме идеи!
Дансаджийската сестричка първо да отчете милионите, които общината пръсна за лудо и какви пари бяха разхвърляни по медийки и щуротии, които изобщо нямат никаква ефективност за „европейската столица” Варна, и тогава да дава акъл кой къде да живее.
Защото ни писна от некадърници, на които медиите им виновни. Ама онези медии, които не лижат правилно задниците на Общината. И питат кой лапа кинтите и ги краде, а не  ги консумират.
Afera.bg

«