« Върни се назад Публикувано на 22.01.2014 / 9:27

ЕКСЛУЗИВНО! ДЕПУТАТ ОТ БСП ПРОБУТВА СКАНДАЛНА КАНДИДАТУРА, АРЕСТУВАН ПРЕЗ 2008 –МА С БЕЛЯЗАНИ ПАРИ, ЗА ШЕФ НА ВАРНЕНСКАТА ДИРЕКЦИЯ НА МВР!

 

От известно време, депутатът от БСП Георги Андреев се опитва неистово да наложи своя кандидатура за нов директор на варненската дирекция на МВР, разкриха за АФЕРА брилянтни източници, базирани в столицата. Както АФЕРА вече информира сегашният шеф на ОД на МВР – Варна Чавдар Нанков е пътник. Кандидат за поста му е скандално известният бивш началник на направление „Оперативно – издирвателна дейност” в ГПУ – Пристанище Варна Иван Димов Иванов, арестуван през 2008 година от Дирекция „Вътрешна сигурност” с белязани пари.

Същият в оперативен план е известен и че покрива контрабандни канали, свързани с БСП, на известен бизнесмен, близък до депутат от БСП, заради което е бил преместен /вместо уволнен/ за срок от една година в РГУ – Елхово.

Поради връзките си в Борислав Гуцанов, Иван Иванов успява да вземе общински имот в междублоковото пространство на ул. Македония, където създава ресторант „Стария чинар”. Още през 2008 година, разчитайки на тесните си връзки с Гуцанов, Иванов е гласен за ръководно място в ДАНС – Варна.

За да бъде заформен железен пъзел, депутатът Георги Андреев лобира и за шеф на Митница – Варна в лицето на Пламен Тодоров, много близък до Иван Иванов. Тодоров вече е бил на такава ръководна длъжност, благодарение именно на ходатайството на Иванов пред тогавашния зам-директор на Агенция – Митници – Румен Божилов – Цайса. Тодоров е бил свързан с ДС.

Конфигурацията „Андреев – Иванов – Тодоров”, според нашите брилянтни източници, гарантира цъфтежа на контрабандните канали, свързани с акцизни стоки, респективно с акомулирането на огромни парични потоци.

Според брилянтните ни източници, базирани на един лакът разстояние от вътрешния министър Цветлин Йовчев, Георги Андреев нееднократно е искал срещи с Йовчев за налагането на своето протеже, но такива са му били отказвани на този етап категорично.

Същевременно Андреев ефективно манипулира и сегашния директор на ОД на МВР – Варна Чавдар Нанков, парадирайки с близостта си с вътрешния министър /такава всъщност няма/, бламирайки належащите кадрови промени в ОД на МВР – Варна, които трябва да бъдат извършени.

Почти колабирал от шубе, Чавдар Нанков не смее да предприеме каквито и да е решителни стъпки, страхувайки се да не настъпи нечии интереси, още повече тези на Георги Андреев, който реди картинката да нагласи свои хора на възлови постове.

Като се има предвид пък, че лице с прозвище като „Ебати” ръководи „Вътрешна сигурност” във варненската дирекция, АФЕРА очаква в случай, че Иван Иванов заеме директорския пост, Валентин Тренев – „Ебати”, който без Чавдар Нанков ходи единствено до тоалетната, а и това също подлежи на съмнение, да прояви корифейството на полицейската си мисъл.

Според източниците на АФЕРА Иванов се кани да закупи и помещението на бившето Моряшко „Хепи” – срещу Щаба на Флота, което да се превърне в „Стария чинар” 2. Там се очаква да бъде базирана и „щаб квартирата” на Андреев, Иванов и Тодоров. За да бъде „контролирана” контрабандата.

Afera.bg

«