« Върни се назад Публикувано на 02.09.2014 / 9:14

Живот в кавички. Шутът на феодала Колтуклиева не се посвени да произнесе на глас формулата на Борисов за държавното управление.

Бойко Борисов медииКогато политиците и прилежащите им социолози и други обслужващи персони ни говорят, трябва много да внимаваме. Когато Колтуклиева изрича на глас, че е нормално да си имаш главен прокурор и шеф на разследванията, става очевидно, че не говорим за политика, а говорим за реализация на феодална власт. Нали помните? Феодалът си има васали и управлява крепостните с камшика на васала.

Шутът на феодала Колтуклиева не се посвени да произнесе на глас формулата на Борисов за държавното управление.
Всъщност Колтуклиева и Радева са обикновени камериерки. Защото не предизвикват смях, за разлика от шутовете. Или са неуспешни шутки.
Всичко, на което ставаме свидетели и съучастници, има най-малко две значения. Едното значение е формално свързано със съдържанието. Второто е антипод на съдържанието.
Този антигонизъм само на пръв поглед изглежда логичен и ние си мислим, че е поносим.
Обстоятелствата принизяват много от индивидите. А обстоятелствата ги създаваме самите ние. Или най-малкото ги позволяваме. Всяка идиотщина, произнесена в ефира, автоматично се превръща в норма.
Съжалявам.
Любо КольовскиЛюбо Кольовски

Колаж: Иво Ангелов, „Сила“

«