« Върни се назад Публикувано на 16.02.2014 / 20:32

„ЖЪЛТ КАРТОН“ ЗА ШЕФА НА ВАРНЕНСКАТА ДИРЕКЦИЯ НА МВР. ГОТВЯТ НОВО ПОТРЕСНО НАЗНАЧЕНИЕ ЗА „КРИМИНАЛНА“ – „КОРИФЕЯТ“ „МАРАДОНАТА“!

 

Ръководството на МВР, макар и със стъпката на костенурка, все по-ясно схваща, че що е рекла АФЕРА все е вярно. В случая, когато се касае за варненската вътрешна дирекция на МВР, оглавена от „корифеите на милиционерската мисъл“ Чавдар Нанков – „Барби“/“Чавката“ и Валентин Тренев „Ебати“, набутани на морската столица от „хабилитираното лице“ Цветлин Йовчев.

Като рекохме „Барби“, че да си дойдем на думата.

От известно време Нина Гебеджлиева, по – известна в полицейските среди като „Барби“, била сърдита на шефа на ОД на МВР – Варна Чавдар Нанков, тъй като не се бил погрижил адекватно за нейното кариерно израстване.

Както още преди месеци писа АФЕРА близостта във Второ РПУ – Варна между Гебеджелиева и Чавдар Нанков прикачи към него един от прякорите му – „Барби“.

Гебеджелиева, която продължава да се подвизава във Второ, където беше началник Нанков и да се занимава с педагогиката на детската престъпност, била бясна че Чавдар Нанков бил уредил нефелното си протеже Валентин Тренев – Ебати /също авер на Нанков от Второ/ за шеф на „Вътрешна сигурност“ и го мъкне като туристическа раница на гърба си –  ту в БОП, ту във Второ РПУ, а сега и в Областната дирекция, а за нея подходящо място все още така и не е намерено.

Уточняваме, че под подходящо място Нина Гебеджелиева-  „Барби“ разбирала близо до сърцето на Чавката и естествено началническо.

Повод за недоволството на Гебеджелиева – „Барби“, която нееднокрактно е афиширала показно изключително близките си отношения с Чавдар Нанков – „Барби“ /“Чавката“, излизайки далеч от контекста на професионалните такива, било готвеното ново назначение за началник отдел „Криминален“ в лицето на Пламен Годеманов. В момента Годеманов е началник група „Издирване“ в ОД на МВР – Варна. В ченгеджийските среди Годеманов е известен с прякора „Марадоната“, тъй като се слави повече с футболните си умения, отколкото с полицейски такива.

Готвеното назначение за Годеманов ще бъде за сметка на Стоян Гунчев, доскорошен началник сектор „Криминална полиция“, който обаче минава за приближен на Сашо Сидеров. А както е известно най-добрият криминалист на Варна Сашо Сидеров бе уволнен от Цветлин Йовчев след безобразна лъжа и интрига от страна на Чавдар Нанков.

Пламен Годеманов е бил дългогодишен служител на Второ районно полицейско управление във Варна и е известен като умел разказвач на риболовните си и футболни подвизи, за сметка на резултатите в полицейската му работа досега.

При посещението на Чавдар Нанков наскоро в София, извикан на спявка в МВР, на „Чавката“ му е бил показан „жълт картон“, научи АФЕРА от свои брилянтни източници, базирани на един лакът разстояние от Цветлин Йовчев.

По върховете на МВР е започнало най-после да става ясно онова, за което нееднократно писа АФЕРА – че статистиката, която Чавдар Нанков представя на ръководството на МВР по отношение на разкриваемостта и овладяването на главоломно растящата престъпност във Варна, е абсолютно невярна и заблуждаваща.

Предвид катастрофалните управленски и кадрови решения, вземани от Чавдар Нанков и сие, заради които Второ районно полицейско управление е в тотален колапс от оставеното наследство там от Нанков и Тренев, изразявящо се в най-нисък процент на разкриваемост на престъпленията и най-висок процент по отношение на кражбите на автомобили на територията на ОД ва МВР – Варна, АФЕРА очаква сгромолясването на двамата некадърника, които с действията си окончателно ликвидират варненската дирекция на полицията.

Откакто правителството на Орешарски е на власт с вътрешен министър Цветлин Йовчев, във Варна вътрешната дирекция е в тотална парализа. Никой не работи по корупцията в местната власт, да не говорим за контрабандата, а битката с „битовата престъпност“ се изразява в … писане на актове от КАТ, които се отчитат като „разкриваемост“.

Умишленият батак в ОД на МВР – Варна, който бе забъркан от Цветлин Йовчев, очевидно цели чадър над СИМБИОЗАТА и мафията в морската столица. Впрочем, то няма нужда и от чадър – когато сложиш начело двама оплетени като патки в кълчища невчасници, бездействието им стига.

Стига, за да си разиграват коня „мазачите на филии“ от ГЕРБ. А иначе ахмаците от БСП и ДПС леят закани как щели да разследват всички бакии на ГЕРБ.

Във Варна вече месеци наред „Барби“ и „Ебати“, провъзгласени за шефове от Цветлин Йовчев, буквално им го набутаха. В прекия и преносен смисъл.

Afera.bg

 

«