« Върни се назад Публикувано на 15.02.2014 / 11:06

ИВАН КОСТОВ: ДОКАТО ДЯСНОТО ПРОСТРАНСТВО СЕ ОГЛАВЯВА ОТ БОЙКО БОРИСОВ, НЯМА ШАНС!

 

В предаването „Тази събота“ по bTV Иван Костов открито заби кроше както на Реформаторския блок, така и индиректно на Радан Кънев и компания. Той ги разкритикува, че хората изобщо не се интересуват от вътрешните неща, които правят „десните“, и за които непрекъснато тръбят, а интересите на българите са по-далеч важни теми.

„Докато дясното пространство се оглавява от Бойко Борисов, то няма шанс да избуи, защото той е лидерът на опозицията в парламента. Реформаторският блок заяви едни позиции, които трудно се тълкуват в момента, от гледна точка на анализа на политическата констелация. Тоест къде стоят и как стоят не е много ясно точно по-отношение на ГЕРБ.

На Радан Кънев не му е лесно и до момента те решават проблеми, които ги отдалечават от заемането на позиции по актуални политически проблеми, които са интересни за хората. Защото за хората е важно какво политиците мислят за техния живот, а не какво мислят за организацията на собствените си формации и как я постигат. Това какво те правят със себе си и как се организират и как се построяват, за да участват в битката за печелене на доверието на хората, за хората не е важно. За хората е важно какво те ще кажат за тях самите и каква е позицията. Те все пак трябва да решат тези проблеми, да се конструират като политическа формация, да се построят по определен начин”.

Afera.bg

«