« Върни се назад Публикувано на 13.11.2014 / 15:33

Истерията с „онези тефтерчета“ покрива поредното преподчиняване на контрабандните канали – по сектори и пайове.

Йордан ЦоневПреподчиняването на контрабандните канали няма да завърши „в тишина“. Босове се „поръчват“ и зачезват панически.
Истерията с „онези тефтерчета“ покрива интригантския пласмент за поредното преподчиняване на контрабандните канали – по сектори и пайове. Партийните босове, с две-три знакови изключения, отдавна нямат думата по тази писта. Бигбосове го играят олигарси и командировани от „партньорски служби“, омешали се в симбиотични връзки. Мрежата вече не бачка за отчитане в партийните каси срещу „чадър“. Става дума за „втора икономика“ с изнесени търговски представителства от Женева до Брюксел и Страсбург. Дали докладите от ЕК някога ще осветят тези схеми?

Само измисленяк като Ментата бълваше измишльотини миналото лято как „сарайните“ щели били да ударят контрабандата и да напълнят хазната. Немедлено трябва да се забие в „противоатомното скривалище“ на Сарая „отворкото“, пардон за гавраджийската гаргара, или в базата край Велинград, и да не се показва изобщо. „Сарайните“ се оляха и почти надминаха ненаситниците от ГЕРБ – само временце не им стигна и сега се опитват да се „разберат“ с гербаджиите и „командирските алчници“, опитващи се да поемат надзора върху службите.
Акцията на ДАНС в ГКПП-Лесово не е увертюра за преподчиняване, не е даже опит за запазване на нечия позиция. Става дума за „остро предупреждение“, за да вдянат играчите на терена, че трябва да си затварят устата, за да не бъдат „почистени“ чрез остри мероприятия в стар стил. Екшънът в Лесово има повече връзка с доклада на ЕК, но илюстративният му потенциал е слаб. На практика Бойко Борисов би трябвало да вдене, че го пържат – при това много яко. Внушението е – идва новият „капо“ и минаваме на вариант „преподчиняване“ чрез службите. Обаче той се ослушва. Защо? Семпло е – буфосинхронистите от ДАНС се топят в Банкя като за световно…
Б.Б. този път изглежда е решил да действа като Ахмед Доган в силните му години – „Търпението е горчиво, но плодовете му са сладки.“. Негласната договорка между двамата е взаимно да не си клатят лодките. Сокола няма нищо против да се разтовари от част от „стария персонал“ в службите срещу защита от Б.Б. пред американците, за да не бъдат ПРАСНАТИ каналите за бежанци, контролирани от български турци, свързани с мафията и службите в Турция. Това не е ли „контрабанда“ – при това една от най-чувствителните по линия на „мокрите поръчки“. Играчи от тези канали воюват със схемите на сирийците, кюрдите и сърбите, които правят пачки чрез подсигуряване на наша територия с помощта на бивши и действащи ключови фигури от службите.
Светлозар Лазаров е неузнаваем в последно време, докладват наши агенти на дълбоко прикритие в най-близкото обкръжение на Шишко. Толкова се бил ошашавил Бойко Борисов да не вдигне „чадъра“ над него пред „ястребите“ на Цветан Цветанов и янките в София, че вече почти шепнел в кабинета си. Блокирането на активностите и ресурса за „чадъросване“ на силните на деня по времето на Цветлин Йовчев провокира напрежение между олигарсите, контролиращи „секторната контрабанда“, и денсърите, опериращи по веригите, извеждащи бежанци срещу дебели пачки. Владимир Писанчев едва ли ще поиска да „изгори“ заради гръмване на скандал за бежанците, които минават като „скрит транзит“. Покритите от медиите арести на десетки играчи по тези схеми са очеизваден знак.
Само дето сърбите едва ли ще се навият да отнесат сопите – и те се натягат вече пред евробосовете. Отговорниците за ударения преди две седмици канал за „транзитни бежанци“ се изнасят панически, защото са ги подплашили, че този път „клечките“ в службите няма да ги спасят. Тези играчи никак не са загубени, ама никак, дават си сметка, че когато шефовете на спецслужбите не се хвалят с толкова голям удар в контролираните медии, това не вещае нищо добро за тях. В амбасадите на ключови държави от ЕС всичко е докладвано „партньорски“, за да мине хвалбата пред ЕК по тази линия, без да се бие тъпана в газети и сайтове. И „босовете на каналите“ панически се изнасят в далечната чужбина, за да не получат предпразнични проектили в България.

wwwbgsniper.com

 

«