« Върни се назад Публикувано на 29.09.2014 / 16:33

И „Сила” биха шута на Бареков. Лидерът на ББЦ – Пловдив също.

Сила БарековСлед ВМРО, зам-председателя на ББЦ Ангел Славчев и Калина Крумова от Сдружение „Евромайки“, Гражданско сдружение „Сила” заяви, че повече не жалае да има нищо общо с Николай Бареков и компания.

На пресконференция в БТА представители на гражданско сдружение „Сила“, начело с лидера Боби Райчев, изрекоха: „Каузата не е борба срещу монополите. Най-вероятно тя се върти около един мъж и една жена. Нашето присъствие не се толерира“.
Председателят на сдружението в Пловдив обвини родата на Бареков, че слага похлупак със структурата в Пловдив. Като сив кардинал в Пловдив била налагана сестрата на Николай Бареков.
„Сила“ категорично били и против коалицията с Христо Ковачки: „Ние сме 80% от партията. Всички в страната трябва да напуснат Бареков. Той предаде принципите на ББЦ“.

Лидерът на ББЦ-Пловдив Хари Гарабедян също напуска партията на Николай Бареков. Той е възмутен от налагания управленски модел в структурата под тепетата и разкрива ролята на Деспа – сестра на председателя на партията: „Деспа Барекова нарушаваше постоянно устава на партията. Тя си позволяваше да демонстрира власт над политическата и да взима политически решения, а беше просто административен служител. Деспа Барекова беше докарана и лансирана лично от брат си Николай в пловдивската структура през януари. Взимаше самолично решения и кадруваше. Стигна се дотам, че цялото финансиране на структурата минаваше през нея. Давам пример. Аз, като градски лидер, по време на миналите европейски избори, а по време на тези сега, не знаех колко е бюджетът на ББЦ за Пловдив. Пак повтарям – Деспа Барекова беше просто административен служител, а взимаше политически решения. Тя работеше срещу мен и в полза на удобните“, обяснява пред БЛИЦ Хари Гарабедян.

Той уточни, че снощи „България без цензура“ е напусната от цялото ръководство на район Централен и половината от район Източен. Имало и много членове, които са решили да поемат по различен от ББЦ път, но все още не са го обявили.

Самият Хари Гарабедян е призовал около 300 членове да напуснат партията. Това е изключително тежък удар по Бареков, след като той вече остана без доскорошните си партньори от ВМРО, зам.-председателя Ангел Славчев, Калина Крумова, която сложи ръка върху „Евромайки“, и гражданско движение „Сила“. За важната роля на Хари Гарабедян в ББЦ говори самият Бареков. На въпрос от в. „Марица“ за името на бъдещия социален министър през февруари той отговаря: „Имаме много пловдивчани, подготвени за ключови министри – Хари Гарабедян например, млад мъж от Пловдив, завършил университета в Чикаго

Afera.bg

«