« Върни се назад Публикувано на 12.01.2014 / 19:49

КАЗАХ ЛИ ВИ АЗ, ЧЕ ДРУГ Е ХУЛИГАНСТВАЛ, А ВОЛЕН СИДЕРОВ Е ИСКАЛ ДА ВЪЗТЪРЖЕСТВУВА СПРАВЕДЛИВОСТТА?

 

Казвах ли ви аз, че друг е хулиганствал, а В.С. е искал да възтържествува справедливостта? Е, можеше да доизгладят още малко версията, но имат възможност да направят това с показанията на депутатите от ПП“Атака“ по време на досъдебното производство. Сега ще се протака гласуването в НС за имунитета, комисия, проучване, процедури и други шменти-капели! През това време прокуратурата ще бездейства, с оправданието, че чака решението на НС.

Като мине достатъчно време и поизбледнеят спомените на другите участници, ще започнат разпити и очни ставки, на които „другите“ няма да си спомнят подробности от съществено значение или ще има противоречия с първоначалните им показания, а „нашите“ ще демонстрират уникална брилянтна памет за всичко, което доказва невинността на В.С. Така и ще приключи разследването!

Свалянето на имунитета е междинен, безсмислен етап, натоварен най-вече с политически тежнения и въжделения, който е по-важен за Главния, отколкото наказателно-правния. Основният въпрос за вината на В.С., наказателната, ще се размие във времето.

Иван Петров, адвокат

Бивш прокурор на столична апелативна прокуратура /1998 – 2005/

«