« Върни се назад Публикувано на 18.12.2014 / 19:44

Кирил Домусчиев – новият Делян Пеевски?

Кирил ДомусчиевВсяка власт си има любими бизнес-лобита. От началото на прехода. И до наши дни. Групировката „Орион“, Г-13, Мултигруп са само част от групировките.
Иван Костов си имаше „Олимп“ и Славчо Христов. Царят се ползваше с подкрепата на Мултигруп до убийството на Илия Павлов. Тройната коалиция създаде основите на бизнес-империята около ДПС, която след 2009 г. бе поета от тандема Делян Пеевски-Цветан Василев. Днес единият е в „опозиция”, а другият – задкулисно търсят разправа с него, докато се подписва всеки ден в полицейско управление в Белград.

Новият кабинет имаше спешна нужда от нов бизнес-играч от нивата на Илия Павлов, Делян Пеевски и т.н. Такъв бързо се намери – Кирил Домусчиев или новият Пеевски на кабинета „Борисов 2“.
За броени седмици, след избирането на новото правителство, Кирил Домусчиев овладя – Българският футболен съюз, назначи и свое протеже за национален треньор. Домусчиев бе избран и за шеф на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България. Като такъв вече дава съвети на премиера, заклеймява синдикатите и дори заплашва с изхвърляне от Тристраннаката на друга работодателства организация – Асоциацията на индустриалния капитал.
В четвъртък стана ясно и още нещо – за официални членове на КРИБ са приети двете най-големи телевизии у нас – БТВ и Нова телевизия.
Браво, браво Домусчиев, направи всичко възможно за да покажеш, че Борисов няма нищо общо с БТВ и с Нова телевизия, ама съвсем нищо! Дали обаче има КОЙ да ти повярва?
През 2001 г. Илия Павлов присъства на клетвавата на правителството на Симеон Сакскобургготски в Народното събрание. Домусчиев не беше в Народното събрание, когато Борисов се закле за втори път като премиер, но да не си прави илюзията, че няма да отнесе и той паветата, когато залетят по Четворната ламя, пардон „управляваща коалиция“.
Всъщност май сме прави, защото Четворната коалиция е Четириглава ламя от гладни и жадни за власт пръмовисти, куневисти, къневисти, гоцевисти, каракачанки, валеркосимеоновисти, цветановисти, цецкависти и боковисти… Камъни и огън ще има очевидно пак за всички, които са с тази „жадна за власт“ групировка.

Цветан Цачев

 

«