« Върни се назад Публикувано на 04.08.2019 / 18:43

КОМПИР ТУРСКИ СЕРИАЛ. ПАЦО ТЕРАСАТА ИЗНЕРВЕН, ОЩЕ ПО-НЕРВНА СЕКРЕТАРКА – ДИРЕКТОРКА, КОЯТО ВЪРТИ КОМПИР, БЛАГОДАРЕНИЕ НА НЕГО

ИНА МИНЧЕВАТози петък Пацо Терасата най-сетне подаде оставка. Неговата глупост се прояви и този път. Бил взел решението за оставката отдавна, но не искал да я подаде, защото чакал името му да бъде изчистено и да стане „чист“ като  Пеевски, например.

Причината да подаде оставка бил безпрецедентния натиск върху семейството му.Третата глупост беше, че настоявал терасата да бъде включена в нотариалния му акт, сякаш това зависи от волята на купувача. Още с първата си медийна изява, след няколкомесечно затишие, Пацо изрече няколко бързи лъжи.Ако беше подал оставка тогава, когато твърди, че е взел решението – семейството му щеше да бъде оставено намира и този негов дерт би изчезнал веднага. Пак тогава, ако бе подал оставка, сега щеше да е много по-чист, защото бележката от НАП щеше да му бъде издадена без притеснения,че един ден той може да проверява тях.

В неделя този печален герой се появи в телевизията на олигархията и изглеждаше като отровен, за да не кажа направо наакан.

Причината за това може да се търси в нещо като конпир „турски сериал“ с внезапното изстиване на една особа от женски пол,която доскоро върти цялата КОМПИР на малкия си пръст чрез него.

Без да дочака една-две седмици от кумова срама, Ина Минчева, която дължи кариерния си възход на Пацо Терасата, пресесе залога си към евентуалния следващ подръжник – Йоцата(също комисар, но не от този калибър). По времето на отпуската на Пацо Терасата, тя търси път към временно изпълняващия длъжността Тони Балкони,но той я отрязал като кисела краставица. Пацо поддържаше вярата и, че ще се върне на бял кон в Комисията и тя нервно чакаше този миг, но сериала се разви в капалъ чарши посока и се наложи прожектора и да бъде насочен към Йоцата.

Ина Минчева,се появява в КОМПИР като секретарка на Пацо и почти веднага го сугестира да и има вяра. Трябва да се признае, че тя му е предана в КОМПИР, като Фидел Кастро на комунистическата идея. И така скача директно в началническо кресло. Беше началник на един отдел, после на два отдела, после стана директор на дирекция, после на още една и т.н., докато сега в отсъствието на Пацо Терасата си остана само и.д. директор на една-единствена дирекция. В КОМПИР твърдят, че Тъпото, Мозъка, Цветан и прочие известни вам люде са направо академици в сравнение с нея.

Като съвместяваше няколко директорски длъжности, Минчева вземаше 5400 лв. заплата, сега е с 2000 лв. надолу и положението й направо е нетърпимо, дето се вика пари за семки, а не за парцалки. Води се ръководител на няколко проекта, откъдето се очаква да получи хонорар от около 20-30000 лв. Въпросните проекти и идват нанагорно и тя нищо не може да направи по тях, а принуждава работата да се върши от някакви нейни придворни дами, които също объркват всичко.

Буквално час след оставката на Пацо в петък, Минчева залага на Йоцата в КОМПИР, докато изнервения Пацо Терасата не спря в истерия да хленчи как го заплашвали и как репортерка от бтв му удряла по колата да спре, като че бил престъпник, а не бир парче конпир.

Андрей Червенков

На снимката: Ина Минчева – първата отляво

«