« Върни се назад Публикувано на 15.02.2014 / 12:10

КОСТОВ Е ЕДИН ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ И СКРИТИ БУТАФОРКОВЦИ В БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИКА

 

Една банална истина/б.р. – „докато дясното пространство се оглавява от Бойко Борисов, то няма как да избуи“/, която Костов разбра с деветгодишно закъснение. В нощта на изборите през 2009г. беше озарен и казваше, че това, което се случва в България е нова, голяма дясна вълна. Преди това ходи с цветя и бонбонки при Борисов, а по време на управлението на ГЕРБ избираше сигурността пред свободата, подкрепяше незаконните акции на Цветанов и нямаше нищо против подслушванията. Цветанов и Дянков му бяха любимите министри. Гласува лично за избирането на Бойко Борисов за министър-председател.

По време на безумията в икономиката и финансите, вършени от ГЕРБ не обели дума. Сега се е юрнал да се връща под някаква форма в политиката, защото от реформаторите нищо няма да остане след изборите и не слиза от екран. Вместо да им помага, непрекъснато ги удря – публично и в гръб.

Това е един от най-големите и скрити бутафорковци в българската политика, изпитание и заслепение за така наречения „интелигентен електорат“. Забележете, че и в това интервю защитава Пеевски, защото основен спонсор през последните години и на ДСБ и на Костов беше Цветан Василев. Вместо да излезе и публично да обяви този факт, той хитрува и се опитва да говори от морални позиции, все едно, че няма нищо общо с нищо, което се случва в българската политика.

Анализите на така наречения му институт са очевидни трафарети, които с много думи казват, че слънцето изгрява от изток и залязва на запад. Важно е да поддържа имидж на компетентен държавник, какъвто не е, с тайната надежда, че всичко ще се срути и ще опрем пак до неговата мъдрост. Жалка работа. Пропиля любовта и енергията на стотици хиляди от едната себичност и ограничен ум.

Явор Дачков

Фейсбук

«