« Върни се назад Публикувано на 09.11.2014 / 21:28

КРУПНА ДАЛАВЕРА! Прокурори и измамници със съюз за източване на европари от ЗЕМЕН!

СМС Бойко БорисовНе е ли прокуратурата тази, която трябва да се занимава с проблемите на хората, с регулацията на държавните процеси, за да ги защити от злоупотреба и неправда? Истината обаче е, че има една шайка прокурори, които вместо да правят това, се занимават с покриване на далавери и измами. В случая става на въпрос за прокурорите Асен Христов от СРП и Павлин Богданов от СРП , който бил и разузнавач- вербовчик на ДС. В схемата е включена една жена, чието име изплува не един път. Тя е заместник окръжен прокурор от ОП-Перник – Анита Джамалова. Обединяващата връзка между тримата замесени прокурори е, че и тримата са от Перник , и че всеки един от тях всячески прикрива и потулва извършени престъпления и подадени сигнали за това срещу скандалната фирма „ ХУФУ “ ЕООД .

Всеки един действа на територията на прокуратурата, в която работи . Тази група отдавна защитава всички замесени в аферата „Хуфугейт“. Въпросната измамана шумя много покрай разследващия екип „Сграда Драгалевци“, който направи скандални разкрития за това, което се случва на високо ниво в управата на милата ни родина.
В случая ще започнем да подреждаме парченцата на един пъзел и по специално внимание ще обърнем на зам.окр.прокурор Анита Джамалова . Всичко се случва в град Земен, където гореспоменатата госпожа , прокурор Джамалова прикрива източване на милиони левове от Еврофондове посредством обществени поръчки за строителство. Трябва да започнем от там, че въпросната фирма „ХУФУ“ е станала майстор в неизпълнението на възложени задължения, подмяната на документи, фалшифицирането на документи, измами с вложени материали и прочие, и прочие. Тяхната схема за безсрамно източване на пари не включва 1-2-5 механизма, а цял куп далавери, в които са включени голяма група хора от управлението на България.
Ето още една публикация свързана с далаверите на ХУФУ:
С тази статия Разследващият екип на СГРАДА ДРАГАЛЕВЦИ за пореден път се обръща към всички институции и органи, медии и прочие, които могат да се самосезират по някакъв начин. МОЛИМ ВИ, направете го, за да се спре с тези безсрамни и долни далавери, които ощетяват отделни хора и държавата като едно цяло. Конкретни проекти, в които се извършват далавери в град Земен са:
1. Проект за изграждане туристически информационен център в Земен. Работата е възложена на „ХУФУ“, като парите, които те ще получат са 240 хиляди лева. Истината обаче че, над 100 хиляди лева от тази сума ще бъдат просто откраднати. Ако сметките се направят до последната стотинка, повярвайте, че числата ще са СКАНДАЛНИ!
2. Проект за „Демонтажни и изкопни работи, ново СМР, доставки и изграждане на електроинсталация по първия проект за изграждане на Туристическа инфраструктура в общината. Конкретното задание е Еко пътека, която ще разполага с 4 бивака. Стойността на проекта е 312 хиляди, като той отново е възложен на същата фирма. Нашите калкулации показват, че източените пари от този проект са между 112 и 162 хиляди лева. Отново може да се стигне до по-големи число, ако сметките са подробни.
На трето място ще поставим най-крупната измама на „ХУФУ“, ако горните 2 не ви се струват достатъчно СКАНДАЛНИ И ОГРОМНИ като източване.
3. Става на въпрос за стадиона на ФК Пирин-Земен, паркоустройството, обслужваща сграда със спортна зала и басейн в община Земен. Трябва да се направи СМР по реконструкции, модернизация и саниране на спортната инфраструктура . Поръчката предстои да бъде възложена, но изглежда е ясно, кой ще я спечели?? Стойността на проекта е цели 3 334 950 лева, без Данък Добавена Стойност. Сметките показват, че ще има кражба на минимум 2 милиона лева.
Калкулациите, макар и базови, са направени от професионалисти, които екипът на „СГРАДА ДРАГАЛЕВЦИ“ е наел.
За да е по-аргументирано всичко ще приложим подробни документи на последния проект, от които всеки може да си направи сметката. Ще направим и една примерна калкулация, която да служи като измерител.
Документи за спортната обществена поръчка може да прегледате от тук:
https://drive.google.com/file/d/0BwOjmU3NV7MENFByRG5oUDdyUC0tb3NPZjV5WWxSN1l2MW9n/view?usp=sharing
https://drive.google.com/file/d/0BwOjmU3NV7MEY1pmd3lSZUMtYTMweVlXLW51MFBWM0JuOUJz/view?usp=sharing
В град София цената, на която може да се сдобиете със сграда ново строителство е 300 евро на квадратен метър, без ДДС. Качеството е прилично и всичко изглежда добре. Всичко става от гол парцел до завършена сграда. Обществената поръчка под номер 1 по-горе би струвала 47 400 евро или 92 706 хиляди лева – 158 квадрата х 300 евро. Дори да прибавим 20 000 лева за нещо непредвидено, то цената отново става малко над 112 хиляди и това при построяването на нов имот от игла до конец.
При обекта в град Земен става на въпрос за цена от 776 евро на квадрат без ДДС , като в случая е извършен само и единствено ремонт, който при всички положения не струва по 300 евро на квадрат, камо ли 776 евро. Става на въпрос за къщурка!
В нея са сложени малко плочици тук-там, малко подова настилка и нещо козметично.
Представете си за какво източване става на въпрос за всеки един проект започнат от „ХУФУ“. Нещата обаче не свършват тук. Обекта е строен без надзор, като обществената поръчка е пусната отново, за да се източат още пари. Как може вече да се завършват вече дадени проекти и тепърва да се търси надзор? Той няма да наложи никакъв контрол, а просто ще получи хиляди левове за обект, на който не е свършил нищо. Ето и документ, който черно на бяло показва какво е свършено в сградата за 240 хиляди лева:
Не по – малко интересно е кой приема извършените работи от страна на община Земен ?
Назначеното лице и Христо Каров! Той е човекът, който подписва всички строителни документи и, който отговаря за инвестициите и приемането на строежа (ремонта на малката къщичка, който струва цели 240 хиляди!) от страна на община Земен. Както казахме ремонтът е извършен от ХУфУ, възложител от страна на общината е кмета Димитър Сотиров , който е известен с редица далавери. По случайност той е тъст на строителния предприемач Димитър Барбуков , а Христо Каров е бил изпълнителен Директор на една от перлите в короната от фирми на Барбуков – „ Аспекти Прима “ ЕООД регистрирана на адреса на Кмета (!?!)
Симеон Даскалов, който е собственик на скандалната Сграда Драгалевци и лидер на разследващия екип със същото име, е човекът, който на много пъти се опитва да сезира редица институции по въпроса с източването на средства от община Земен. На 3 ноември той получава поредният отказ за образуване на досъдебно производство по сигналите, които е пуснал. Още по-лошото е, че той не получава нищо повече от един преразказ.
Чудното е и, че след публикуването на статия срещу прокурор Анита Джамалова от Симеон Даскалов, цялата преписка по-случая за далаверите в Земен, която изчезва мистериозно за 51 дни, се появява още на другия ден. Не е ли това открито скриване и покриване на обстоятелствата по случая и прикриване на замесените по случая лица, които трябва да бъдат наказани?
Трябва да се намери и отговора на въпроса как при вече възложена поръчка от дата 13.06.2014г. обявена в официалната страница на Агенцията по обществени поръчки и постановление на ВКП от 7 юли 2014, с което Анита Джамалова (заместник окръжен прокурор) е уведомена за възлагането на поръчката за ремонт на стадиона и спортната зала в град Земен и фирмата, която е спечелила „Булстрой груп“ ООД , след отпадане на „ХУФУ“ ЕООД , на дата 23 октомври 2014 година, г-жа Джамалова прави „ задълбочена и подробна проверка и разследване“, излиза със становище, че такава поръчка няма и е прекратена отдавна .. И това в момент, в който Интернет пространството е залято от хвалебствена информация по случаи открита строителна линия и стартирали ремонтни дейности ? Това е просто безочливо и заслужава да бъде разследвано от специализирано звено „ Противодействие на престъпления , извършени от магистрати “ !
Какво мисли Бойко Борисов за казуса „Хуфу“ и всички проблеми около този порочен кръг от поръчки? Ами ще Ви кажем какво мисли. Когато Симеон Даскалов се обръща към него, за да помогне с разрешаването на проблемите на неговата СГРАДА ДРАГАЛЕВЦИ, Бойко Борисов е доста лаконичен: „Ще проверя“.
Неговата позиция по въпроса се чака и до ден днешен! Реакция се чака и от всички институции, които си правят оглушки и блокират развитието по случая. ДАНС, Главен прокурор Цацаров дори, който бе подканен от предишното Народно Събрание да даде отговор. АФКОС също блокира развитието на случа. Срещу Симеон Даскалов са повдигнати редица дела, които са измислени и без никакви основания. Дали причината не е, че той е един от малкото изправилите се срещу закона, разполагайки с доказателства и готовност да обори всеки? Ще Ви оставим сами да си направите изводите.
За да не продължаваме още и още с просто информация, която ще Ви води към един и същи извод , ние искаме да отправим един АПЕЛ. МОЛИМ новото 43-то Народно Събрание , в което са се събрали 240 депутати, които хората са избрали, да дадат гласност на проблема, който ощетява немалко хора. Молим всички звена на прокуратурата да спрат да бъдат зависими от различни знайни и незнайни фигури и да започнат да вършат своите задължения. Нека видим наказания, нека видим хора в затвора !! НЕКА ИЗЧИСТИМ НАШАТА СТРАНА ОТ МОШЕНИЦИ, ЗАЩОТО ТЕ НИ ВОДЯТ КЪМ ГИБЕЛ. Нека не спираме да задаваме въпроса „ ЗАЩО?“ ! Рано или късно ще получим отговор, а ние от РАЗСЛЕДВАЩ ЕКИП СГРАДА ДРАГАЛЕВЦИ няма да спрем, точно обратното. Очаквайте още много разкрития от нас, които да хвърлят светлина върху измамите!
До кога ще бъде фирма „ ХУФУ “ тема табу за българската прокуратура ? Всичко започна със сградата на Военното НДК, продължи през СГРАДА ДРАГАЛЕЦИ, сега и далаверите в ЗЕМЕН?? Повярвайте, че това не е всичко и, че много скоро ще излязат още много неща за въпросния скандал „ ХУФУГЕЙТ “.
Продължете да следите развитието на досега изложените казуси и очаквайте нови разкрития на страницата на РАЗСЛЕДВАЩ ЕКИП СГРАДА ДРАГАЛЕВЦИ – Simeon Daskalov (Сграда Драгалевци), както и на нашия уебсайт http://sgradadragalevci.com

Симеон Даскалов

 

«