« Върни се назад Публикувано на 12.09.2014 / 8:35

Лютви Местан привидя, че Борисов бил … рационален! Ти да видиш, Кольо Рашков!

Лютви Местан„Нека спрем със заклинанията, че коалиция няма да има, защото само вотът ще определи партньорите във властта, не емоциите и не партийните щения.
Ние не крием предпочитанията си към коалиционния формат не защото той се явява единствено възможният, в който бихме били част от управлението, а защото, предвид на тежките предизвикателства пред страната, това е по-работещата формула на властта.

Реформите не са по силите на една партия, колкото и голяма да е тя. Въпрос на политическа отговорност и зрялост е да не се експлоатират партийно егоистично от опозицията. Ние в ДПС сме готови да поемем и такава отговорност. Призовавам партийните лидери да се съгласят с предложението ми следващият кабинет да има толеранс не традиционните 100 дни, а 200, защо не и 300 дни. И е добре това да се заяви, преди да са ясни изборните резултати, преди да се знае кои ще управляват и кои ще са в опозиция. Напомням, че на кабинета „Орешарски“ не му бе предоставен и 100 секунди толеранс.
Борисов е разкъсван между желанието си за втори път да бъде припознат за месия, и ясното съзнание, че месианството в българската политика е отминало. Признавам обаче, че той все по-често проявява признаци на рационалност, което трябва да се оцени по достойнство.
ДПС е откровено светска партия с ясна либерална идентичност и с оглед на етно-религиозните проблеми не само на Балканите, но и в света съществуването й е стратегическо предимство на България. В този смисъл, без да визирам непременно участието ни във властта, изразявам очакване всички основни политически сили в страната да проумеят, че самоцелната агресия срещу ДПС, опущенията в изолационизъм са опасни и по никакъв начин не кореспондират с националния интерес и сигурността на страната.
Не е възможен компромис и с фундаменталните човешки права, в това число и политическите уволнения, към които с размах пристъпи служебният кабинет „Близнашки“. Не визирам състава на политическите кабинети, а уволненията на редови служители, заменени до един с кадри на ГЕРБ. Къде отиде ангажиментът на президента Плевнелиев, че служебният кабинет ще бъде надпартиен и равноотдалечен?!… Това няма да остане без реакция, но най-силният отпор избирателите на ДПС ще дадат с вота си на 5 октомври“, заявява председателят на ДПС Лютви Местан в интервю за в. Стандарт.
Лютви Местан привидя, че Борисов бил … рационален! Ти да видиш, Кольо Рашков!
Нямаме коментар. Няма как да имаме.
Единственото, което ще кажем е, че АФЕРА от месеци разкри БОСТАН, и че припомня ежедневно АБДИКИРАНЕТО НА ДПС от позициите си, които врещеше, крещеще и пискаше по отношение на ГЕРБ. Прогнозирахме го, че точно така ще стане СЪВОКУПЛЕНИЕТО – „предвид на тежките предизвикателства пред страната, това е по-работещата формула на властта.”
Сега остава да видим Йордан Цонев как се катери по снагата на Бойко Борисов за да го олигави, а Пеевски да гушне Цветанов и да го провъзгласи за „жертвата” на републиката.
В името на „толеранса”.
Afera.bg

 

«