« Върни се назад Публикувано на 18.08.2014 / 19:47

Мазнишка усмивка. Близнашки. По Нова телевизия, която не била на Бойко Борисов

БлизнашкиМазен. Мазно любезен. Мазнишка усмивка.
Близнашки.
Рецитираща водеща.
Служебният премиер подсмърча неприятно няколко пъти в ефир.
Ген. Ваньо Танов бил перфектен професионалист: „Обвиненията срещу него се оказаха несъстоятелни. Знаете, там прокуратурата е отменила…”.
Пак подсмърча.
Не ползва кърпичка.
Питал финансовия министър – защо точно Ваньо Танов. Финансовият му казал – не, нямаме друг по-точен човек. Като говорил с него Близнашки, и той разбрал, че Танов бил точният…
Водещата употребява термин „медийните бухалки”. О, милата рецитаторка, тя работи в телевизия, която изобщо не е на Бойко Борисов.
О, не… не съм обърнал протеста срещу себе си, издекламира пък Близнашки, с интонация, клатеща се към БНТ от 1973 година.
Олигархията нямало да се остави току-така, а това, което се случвало си било в реда на нещата.
Близнашки контактувал непрекъснато с протестиращите. С Босия и така нататък. Става дума за „умните, красивите” и изобщо неплатените от Боко и компания.
Аз съм взел няколко човека, с които сме били рамо до рамо по протестите. Взел съм Калин Янакиев, той е в моя политически кабинет, изрича Близнашки и тресе чене, което ни кара да получаваме позиви за повръщане. Особено, когато става реч за Калин Янакиев.
Аз правя всичко възможно да се постигне едно вътрешно равновесие. Това на въпрос за „герберска метла”. Стремежът му бил да бъдат изведени на преден план професионалисти. Точно като оня Виктор, дето уж пеел ли, нам си какво, но пък бил до рамото близнашко по протестите.
Мазен.

Един от първите хора, които се обадили след назначението на Танов, бил ген. Пешлеевски, който му рекъл – върнете ме, да оправя нещата. И той го върнал. Следва мазнишка усмивка.
Той бил от водещите реформатори в социалистическата партия.
Той не ползва кърпичка, обаче ние прибягнахме до нея, понеже се разхълцахме от потрес.
Тресе гуша. „Аз не страдам, не можех да остана в тази партия. Моята партия се превърна в партия на олигархия.” Сега бил ляво-центричен.
Водещата с изтеглени устни кима така, като че ли е студентка, която проси тройка.
Дал бил указания за купуването на гласове и на тайните служби, и на МВР. Много било важно да се пресекат НЯКОЛКО тежки случаи. За ВСИЧКИ случаи не става дума. Във ВСИЧКИ СЛУЧАИ ГЕРБ НЯМА ДА БЪДЕ ПИПНАТ.
Лично щял да наблюдава, точно както Металургът в МВР, дето пък лично щял да надява белезници. Всяка сутрин в девет без петнайсет се събирали при него, ах.
Водещата за трети път употребява термина „къде сте по оста”. Тоя път на Пеевски. Близнашки отговаря обтекаемо, така че нищо да не се разбере по отношение на Пеевския МУ. Той нямало да взима страна, нито на единия, нито другия. Каквото и мазнишки да означава това.
За министрите си говори така: „моят министър”. Като един друг от Банкя, дето всички и всичко са му „мои”.
Понеже говори „предметно”, днес приел представители на много мощен фонд. Не казва, че е Оманския, обаче.
Макропоказателите на страната били стабилни, но положението било изключително тежко. Водещата кима като патка, която изобщо не знае къде се намира при такова изречение.
Пак тресе гуша. Като стане дума за Южен поток. Щяло да стане, ама в „рамките на Европейския съюз”.

Това беше то, „интервюто“ по Нова, дето не е на Бойко Борисов.
Afera.bg

 

«