« Върни се назад Публикувано на 16.08.2014 / 8:05

Масонска ложа ли е „АБВ“?!

Добромир ДжиковИвайло Калфин очевидно е зле с европейската точност. Пресконференцията му във Варна бе обявена за 12.30 часа, но водачът на листата на „АБВ“ за „морската столица“ закъсня заради пиар-рейда в квартал „Аспарухово“, където беше открит „символ на доброволеца“. Мнозина се питаха какво общо има Калфин с доброволческия ентусиазъм след кошмарното наводнение на 19 юни. Както и да е. Да чуем Имайло Калфин. „Варна е специален регион за партия „АБВ“, заяви Калфин пред журналистите. На 24 август „азбукарите“ ще представят предизборните си листи. Освен него всички щели да бъдат местни кадри.

Процедурите по номинации изостриха страстите. Вече писахме подробно, че Добромир Джиков е подкрепен от Румен Петков да бъде на челно място. Колкото и гласове да събере като номиниране. Това създава напрежение. „Азбукарите“ си вярват, че имат шанс да влязат в парламента и да вкарат депутат от Варна. Мечтания – Калфин пуска фъндък на втория и „брат Добчо“ е вътре. Питането в задачката е – масонска ложа ли е „АБВ“, че „братята“ се лансират един друг. Иначе Калфин раздуваше на воля за основните теми, по които трябвало да се дебатира за региона по време на предизборната кампания – инфраструктурата и подпомагане на дребния и средния бизнес.

Изведнъж от Варна Ивайло Калфин скочи в „националното блато“. „Необходима е и нова конституция. Всичко това ние ще го решаваме с дебат. Лошото е, че политическите ни опоненти бягат от дебата и не желаят да разговаряме за проблемите на хората. На предните избори не съм чел от нито една партия конкретни политически послания и обвързаности. Говори се общо – гласувайте за нас, за да не дойдат на власт еди кои си. Този модел на политическо поведение е несериозен.“, категоричен е Калфин. Няма лошо. Общите приказки са ясни. Да видим конкретиката за „АБВ“-Варна.

Брат Александър (Ганчев) и брат Румен (Петков) залагат на Добромир Джиков. Можеха да заложат със същия успех на Красимир Премянов и Антония Първанова, пардон за гаргарата. Боян Димитров няма особени амбиции. В същото време Тодор Мутафов има реален принос с електоралните си мрежи и очаква „ресто“. Близкият до Румен Петков бивш шеф на РЗ „Сигурност“-Варна, Марин Черкезов, също събирал, научаваме, добра подкрепа при номинациите. Меглена Темелкова, позната като „снахата“ в „АБВ“-Варна, известна като протеже на Ивелин Николов и Румен Такоров, когато беше в БСП, както и на видни фигури в СДС-Варна, когато бе в борд на общинска фирма като секретар на местното МСДС. Красота и изящество, нали. О, да – Георги Първанов не бил безразличен към нейното политическо израстване. И да не си помислите нещо „естрадно“ – нищо такова.

Докато Румен Петков залага на Добромир Джиков, други влияещи фактори са забелязали Владимир Върбанов като перспективна фигура. Отлично осведомени твърдят, че той едва ли ще бъде реднат на челните места, но няма да бъде и в дъното на листата. Играта е да го въведат като един от основните претенденти, когато дойде ред за избиране на председател на градската структура. Чуваме, че влиятелният Тодор Мутафов имал добро мнение за него – делови мъж от бизнеса. С преценката на Меглена Темелкова, признаваме, не сме запознати. Пропуск. Ще наваксаме при първия личен контакт.

Ако сравним профилите на Джиков и Върбанов, забелязваме, че Първанов и Петков търсят „баланс“ между напористи партийци, брисали къде ли не, и лоялни фигури от Левицата. Пак да попитаме Георги Първанов – Румен Петков ще направи ли всички по-първи „азбукари“ членове на масонски ложи?!

www.bgsniper.com

«