« Върни се назад Публикувано на 11.02.2014 / 11:51

МВР И ДАНС ТРЯБВА ДА БЪДАТ ПОВЕДЕНИ ОТ БЕЗСТРАШНИ ТАРАНИ, А НЕ ОТ ХАБИЛИТИРАНИ МИШКИ

 

Защо беше нужен Алексей Петров на ДАНС? Защо беше пробвано „нестандартното решение“ с Делян Пеевски в ДАНС? Защо се търси ВЪНШЕН ЧОВЕК, ИЗВЪН БЛАТЯСАЛАТА СИСТЕМА, в която никой не смее да шукне, само за да докрета до пенсия и да си прибере 20-те ченгеджийски заплати накуп? Защо трябват сърцати хаизи, на които да не им пука и да си сложат главата на дръвника, а не гърчещи се службари, които по цял ден пишат изсмукани справки, рапорти и доклади, и когато трябва да разработват висш управник или се посират, или хукват да го предупредят, за да захлебят някой лев?

Да уточним първо: „Таран (наричан също овен) е древно обсадно бойно средство. Това е стенобойна машина, чиято пробивна част е масивна дървена греда с остър железен връх. Върхът може да достига дължина от 30 м, а таранът – да се обслужва от 30 души. Самият таран може да бъде придвижван на платформа с колела и покрив.“

Сега, когато със смирено великодушие слушам някои, които упоително ме успиват, че четири години се възхищавали на Бойко Борисов, че щял да бъде българския Путин, и му се възхищавали, нищо, че иначе се праскат бир –парче ченгета, което пък предполага елементарна прозорливост, започвам да се считам наистина за свястна. /“Свестните у нас считат за луди“/.

Странно е как онези, които четири години /а те се броят на пръстите на едната ми ръка/ не престанаха да пишат, говорят и да изнасят на показ престъпното управление на ГЕРБ и Бойко Борисов никой не ги спряга за бъдещи „вътрешни министри“.

Впрочем, възхитителите от Борисов трябва да знаят, че горделивостта е освен грях и изключително нездравословна.

Далеч преди изобщо ГЕРБ да спечелят изборите, го написах в прав текст – че Борисов и партията му ще съсипят държавата. Не съм нито ясновидка, нито ченге, което има агенти кой краде от пазара две чушки, но пък прозрях кой е и защо иска да управлява Бойко Борисов. Днес от „прорицатели“ за Бойковото управление, които му лижеха задника докато бе на власт, глава ме боли.

Майтапите, че ще оглавя ДАНС ги забравете. Никой не слага „луда“ като мен на такива позиции. За МВР и ДАНС се искат послушни, партийни или не, марионетки, които да изпълняват „генералната линия“ – никога не пипаш баш – наште, а баш наште са оплетени като свински черва.

В контрабандата. На цигари. И на амфетамини.

Когато назначиха Алексей Петров в ДАНС цялата ужасена мръсна прослойка, която се попика от шубе какво би могъл да направи Трактора, впрегна пропагандната си медийна машина, за да бъде не само дискредитиран, но и смачкан. „Мутрата. Престъпникът. Гадното копеле. Помакът. Биячът“. И покрай него убиха ДАНС.

Сега да ви обадя под секрет защо точно Алексей Петров трябваше да влезе в ДАНС.

Защото в службите е пълно с костюмарчета, чиновничета, които по цял ден пият кафета, пишат някакви измислени справки, рапорти и доклади, през работно време завършват Библиотекарския, през работно време бичат по някоя и друга далаверка с някой „секретен сътрудник“, четат сайтове, преписват ги, после докладват на шефовете „информация от доверено лице“ и ги е страх, страх, страх, страх, страх, да тръгнат срещу когото и да е, който е НА ВЛАСТ.

Алексей Петров е от друго тесто. Всякакъв може и да е, но е таран. Хаиз. Както искате го наречете. На фона на цялото „хабилитирано“ ръководство на службите трябваше да има и такъв – на когото да не му пука. Който да е минал през улицата, през „прикритието“, който да е опериран от куртоазия и всякакви тинтири-минтири и да дърпа агресивно тази машина, блатясала, миризлива от спарване и загнояла от бездействие. И който … да поеме ответния удар!

Не му позволиха. Предварително бе обречен. Мекушавостта на ръководството на ДАНС самоуби Агенцията. И онова, което предстоеше като намерение тогава да се случи не стана, защото „опасните“ от ДАНС бяха унишожени от поръчковите „опасни“ мръсници, примрели от шубе, че ще им лъснат бакиите от контрабанда и корупция.

Още тогава костюмарчетата гледаха със зяпнала уста Трактора, който хич, ама хич не си поплюваше и ги караше да излязат от летаргията, и най-важното – втълпяваше им, ЧЕ НЯМА НИЩО СТРАШНО ДА АРЕСТУВАШ МИНИСТЪР, ШЕФ НА ПОЛИЦИЯТА, ПРОКУРОР, ИЛИ МИНИСТЪР – ПРЕДСЕДАТЕЛ.

Не стана. Защото ДАНС бе смачкана и с умишленото бездействие на главния прокурор тогава.

Защо Делян Пеевски трябваше да влезе в ДАНС сега?

Защото в МВР и ДАНС НЯМА НИТО ЕДИН, КОЙТО ДА НЕ СЛОЖИ ПАМПЕРС, АКО МУ КАЖАТ, ЧЕ СЕ НАЛАГА ДА РАЗРАБОТИ И АРЕСТУВА БОЙКО БОРИСОВ.

ВЪТРЕ в тази система няма такива. И това е ужасяващата истина.

Трябваше човек отвън, мотивиран, пък дори и лично, човек надвил на масрафа си, за да не бъде купен, и надвил на „лудостта“ си, човек, който да поведе „хабилитираната“ Агенция и да я накара да си повярва, че може да бъде не поръчкова бакалия, а онова, за което е създадена.

Трактора трябва да завиди на Делян Пеевски по отношение на онова, което последва след като бе оповестено името на Пеевски за шеф на ДАНС.

Тоя път нагушилата се кохорта, която ЗНАЕШЕ КАКВО ЗНАЕ И МОЖЕ ДА НАПРАВИ ПЕЕВСКИ, изпадна в истерия и цялата държава бе подложена на протести и въпросчета „кой, кой, кой“, които и досега платено и поръчково тресат страната.

И Пеевски бе препънат.

От СЪЩИТЕ „ОПАСНИ“, които имат нужда от Писанчевци, Цветлинчовци и всякакви други „библиотекари“.

МВР и ДАНС са напълно безпомощни не защото не могат, а поради простичката причина, че ако направим елементарната алюзия с футболен отбор, капитани и треньори са им … масажистите.

В службите днес, както по времето на ГЕРБ, се назначават за шефове плазмодии, откровени партийни протежета и резултатите са същите – пиар-гелосани пушилки и нито един БАШ ВЪТРЕ, там, където трябва.

Шефовете са в СИМБИОЗА с всички онези, които са в контрабандата и режисьорите им. Борисов е непокътнат. Цветанов е пуснат по пързалката за да се радва народа, че… нещо се прави срещу зулумите на предишните управляващи.

Ще ви го кажа в прав текст – от два месеца трябва да бъде сменен шефа на регионалната дирекция на МВР – Варна и НЯМА КОЙ ДА СЕДНЕ НА НЕГОВИЯ СТОЛ.

Тук – таме – читав сърцат момък, но сами се дърпат, защото са читави и знаят, че ще бъдат УПОТРЕБЕНИ ОТ ПОРЕДНИЯ ЦВЕТЛИНЧО ИЛИ ПИСАНЧО.

Новият шеф на ДАНС – Варна е точно толкова „таран“, колкото пластмасовата кофичка на пясъка на плажа, но пък е протеже на всезнайкото Дъбов /Дъбчето/ от БСП, на когото всичките му протежета – все потресни.

МВР и ДАНС трябва да бъдат поведени от хъшове, на които сърцата им не са увити в лайна, както се изразяваше баба ми.

В системата, уви, такива няма.

В системата няма и такива, които да поемат кофите с помия, излети върху тях, само при споменаването на името им, за да тръгнат без да им пука от нищо и от никой, и да изчистят кочината с боклуци, които грабят държавата.

Защото срещу костюмарчетата, ако бъде пусната цялата пропагандна машина, те ще изпаднат в епилептичен припадък. Да сте виждали ченге, което да не се попикава, когато го обрисуват медиите?! Аз не.

Ако питате мен, онова, за което се опитвам да ви пиша, няма как да се случи.
Освен, ако няма изненада.

Понякога най-стойностните неща стават на майтап.

Веселина Томова

 

 

 

 

«