« Върни се назад Публикувано на 27.09.2014 / 9:06

МВР – „Пуйчето” във Варна излъга вътрешния министър, за да запише „червени точки” в менте „битка” срещу купуването на гласове

Директор на ОД на МВР Варна Николай Калчев - Пуйчето„38-годишен мъж от с. Любен Каравелово, община Аксаково, е обвиняем за купуване на гласове за предстоящите парламентарни избори, съобщиха от пресцентъра на МВР във Варна. Отлично осведомени източници от полицията в Аксаково определиха тази информация като „доста манипулативна“. Те са категорични, че установеният купувач е „кешил“ в полза на ДПС за отминалите евроизбори, които бяха на 25 май, а не за предстоящите парламентарни. Не е ясно защо точно сега полицията е решила да работи този случай и има ли нещо общо той с предупреждението на служебния вътрешен министър, отправено от телевизионния ефир в петък сутрин, че ще бъде безкомпромисен към провинилите се полицейски директори по отношение на предизборната търговия. „В момента има шефове на ОДП, които се чудят дали да настъпят, или да минат между капките. Наблюдавам ги“, предупреди министър Бакалов.

Според официалното съобщение, разпространено от заместващата МВР-говорителка Ирена Петричева, днес полицейски служители, под ръководството на Районната прокуратура, са предприели процесуално-следствени действия на адреси в селото. Оттам са иззети мобилни телефони и таблет, съдържащи данни за извършено престъпление по чл. 167, ал.2 от Наказателния кодекс.Към претърсванията е пристъпено, след като в началото на седмицата е получена информация, че местен жител предлагал пари на хора от селото с цел закупуване на гласове за предстоящите избори за народни представители.По случая е образувано досъдебно производство, на 38-годишния мъж е повдигнато обвинение и му е наложена мярка за неотклонение “парична гаранция”, пише сайта www.varna.topnovini.bg.
На практика се оказва, че шефът на ОД-МВР – Варна Николай Калчев, известен като „Пуйчето” реши да се изпъчи пред вътрешния министър, че изпълнява „завета” по „битката” срещу купувачите на гласове.
Да, де, ама в задачката се пита: ЗАЩО МВР – ПУЙЧЕТО ВАДИ СЛУЧАЙ ПРЕТОПЛЕНА БАНИЦА ОТ ЕВРОИЗБОРИТЕ, КАКВО Е ПРАВИЛО ДОСЕГА ПО РАЗСЛЕДВАНЕТО МУ, И ЗАЩО ГО КОПИ-ПЕЙСТВА КЪМ „ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ”.
Очевадно е, че шефът на ОД на МВР – Варна неистово се натиска да блесне пред вътрешния министър Бакалов, за да не бъде сменен.
И с изумителната си милиционерска мисъл, вместо да закове мега-схеемите за купуване на гласове, тъпо пиарно подведе както министъра си, така и медиите, и обществото със стар случай на нам си кой от село нам си кое.
Afera.bg

«