« Върни се назад Публикувано на 13.09.2014 / 18:16

Меглена Кунева & СДС ревнаха срещу Радан и ДСБ: „Форумът на Реформаторския блок обслужва само ГЕРБ!”

Меглена Кунева„Утрешният форум води до конфликти и обслужва само ГЕРБ. Нито един демократичен принцип не е спазен при организацията на утрешния форум на Реформаторския блок, който трябва да се проведе в столичен мол. Това се казва в общата декларация на изпълнителните съвети на СДС и ДБГ” изпратена до Агенция БГНЕС.

„Водени от загрижеността за изборните резултати на РБ, считаме, че провеждането на форумът утре на практика само за избор на председател на блока, три седмици преди предстоящите парламентарни избори, ще доведе единствено до конфликти и в последствие по-слаби резултати на вота. В така създалата се ситуация, изборът на когото и да било, би довел само до демотивация на голяма част на членовете и симпатизантите на партиите в блока, смятат двете политически партии.
СДС и ДБГ ще участват в изборни процедури в рамките на блока при ясни правила, регламентирани правомощия на изборните длъжности и гарантиран контрол от съответните колективни органи. До днес, ден преди насрочения форум, нито едно от тези условия не е изпълнено. Провеждането на този форум е в противоречие с демократичните политически принципи и правила и обслужва единствено интересите на ГЕРБ.
Нека всички да се съберем на 10 ноември, когато се отбелязват 25 години демокрация в България, за да потвърдим единството на Реформаторския блок и да вземем отговорни решения за бъдещото на блока и страната“, се казва още в декларацията.
Afera.bg

«