« Върни се назад Публикувано на 22.02.2019 / 9:17

НИКОЛАЕВ „МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ“. ЧЕТВЪРТА ВЛАСТ? ВСЕ ЕДНО ДОКТОР ДА МИ БЛАГОДАРИ, ЧЕ МЕ ФАНАЛА НЯКАКВА БОЛЕСТ

ВИКТОР НИКОЛАЕВНа някои Гости Николаев МНОГО БЛАГОДАРИ, на други само БЛАГОДАРИ.

Това с благодаренето на „гостите“ е доста смахнато. Да поразсъждаваме. Като първо, както би казал кОлтурният човек, гости човек кани само у дома си. Журналистът е на работното си място и там работи, а не посреща гости. „Човек, който е дошъл като приятел в дома на някого“ – Уикипедия за думата гост.

Медиите са четвъртата власт, казват учените хора. Упражняват контрол. На теория. Следователно, на теория, политиците би трябвало да се бутат да ходят по студиата, че да си разказват програмите, намеренията и да печелят подръжници. На теория, те не са никви гости, нито трябва някой да им благодари. Все едно доктор Х да ми благодари, че ме фанала някаква болест, та съм отишла при него. Или пък чиновникът Y да ми благодари, че си продавам апартамента, та съм отишла в общината за скица….

От това МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ, излиза, че политикът е благоволил да си наруши височайшото спокойствие, че да поговори малко разни дебилизми пред избирателите си и особено пред журналистите. То не че те, политиците, не се натискат да ходят по студиата…. Не че журналистите не са зависими от политиците….

Бе говорете го тоя език не като чужденци!

Език мой, враг мой!

А пък от телевизията-майка ни учат как да сме щастливи непрекъсанато. Един особено неприятен доктор, който се прочу преди години с вицове, които разказваше в Дарик радио, та стигна до там, че да стане министер, вика, че дъщеря му, във втори клас, имала скромен телефон и не страдала от това, понеже и той имал скромен телефон. Номерът на китайката да си щастлив, казва докторът шегаджия, бил да не искаш чак пък толкова много материални неща от тоя живот. Стига да можеш да си платиш парното, тока и водата и да ти останат пари да изкараш месеца. Кво повече да иска човек от тоя живот?

То и Рокфелер навремето е казал:

– Какво му трябва на човек, че да е щастлив? Малко сух хляб и една яхта….

Виктория Тинтерова

«