« Върни се назад Публикувано на 14.09.2014 / 15:06

Николай Бареков като Тодор Живков на нашето време. През август 1989 г., Т.Ж. се разпореди да бъде ЗАТВОРЕНА границата.

Възродителен процесБареков се прави на Т.Ж. за границата с Турция. Врътките му с Пеевски са „публична тайна“.
Николай Бареков се опитва да копира Бойко Борисов „под индиго“. Това е очеизвадно. Обаче да го беше поразпитал това-онова за Т.Ж., след като и двамата са му фенове. Изцепката на Н.Б. за затварянето на границата с Турция може да бъде тълкувана по различни начини, но две линии са основни – малоумие и въртене на „малки музикални форми“ на Ахмед Доган и Лютви Местан. Избираме – връткаджийството като „хипотеза“. Няма друг случай на толкова старателно ОБСЛУЖВАНЕ на интересите на ДПС и опит да се привлекат остатъчни като избиратели елементи, които атакаджиите не са прилапали или са изпуснали. Комбината е на равнището на „приятелството“ на Пеевски и Бареков – Доган се отнася към тях като към „люлински отворковци“. Н.Б. вдига топката на Местан с „граничната тема“ – „права и свободи“ на турците и прочее, при това за байряма, а той си дърпа патриотарски гласчета. Чудничко. Да, аме не… Не бихме си позволили да предположим, че Дудука е чак такъв идиот, за да се надява, че някой ще му се върже. Буфонада и циркаджилък е заявката му за писмо до Юнкер.

Години наред публиката търпеше Борисов да се прави на Т.Ж. Сега й се налага да понася политическото гювендийство на такъв като Дудука. Само идеята за връщане на „НРБ“ стига, за да се разбере що за птичка е Дудучето. „НРБ“ си върви с ДС, с милицията, с казармата, която хероят неустоим щял бил да връща. Иначе казано – Николай Бареков като Тодор Живков на нашето време. Дудука даже и в казармата не е бил, когато на 29 май 1989 г. Т.Ж. направи прословутото си изявление за ОТВАРЯНЕ НА ГРАНИЦАТА С ТУРЦИЯ, когато призова Турция да приеме всички, които желаят да се изселят. Тургут Йозал тутакси отвърна – „Заповядайте, братя!“. Заговори се за „Голямата екскурзия“, а Йозал и Йълмаз пласираха тезата за „етническо прочистване“. На 20 май 1999 г. в голяма реч в Шумен по повод десетата годишнина от Майските събития през 1989 г. Ахмед Доган заяви: „Само седмица след първите демонстрации в региона, т.е. на 29 май 1989 г., тогавашният режим беше принуден на търси отдушник в отварянето на българо-турската граница, с което започна ЕТНИЧЕСКО ПРОЧИСТВАНЕ под формата на принудително депортиране на българските турци в Република Турция.“.
Сега Николай Бареков предлага да се затвори границата за Курбан байрям, защото щели да пристигат автобуси с избиратели от Турция. Е, и? Беше ясно, че Доган няма да удостои с внимание дрънканиците на Дудука. Местан беше зает с посещението при Ердоган. О, не може да бъде – даже приятелчето Пеевски не принудиха да заформя „ресто“ на Бареков. Оставиха го на Камен Костадинов, който обяви, че „никога не е късно някой да стане за смях“. Позицията на ДПС беше отровно снизходителна – посочиха Бареков като „смешник“. Ентусиастът дори не си прави труда да се подготви по темата с „границата с Турция“. Иначе щеше да знае кога Т.Ж. я затвори, след като я отвори на 29 май 1989 г. Докато беше на обичайната си лятна почивка в „Евксиноград“ през август 1989 г., Т.Ж. се разпореди да бъде ЗАТВОРЕНА границата. През цялото време са му докладвали колко български турци са напуснали страната. Когато числото започва да наближава 400 000, когато го осведомяват, че 360 000 български турци са напуснали държавата, Т.Ж. се разпорежда да спуснат бариерата, да затворят отново границата. Какво се случи с Т.Ж. два месеца по-късно е известно. Остана с отворена уста на 10 ноември.
На фона на изцепките на Николай Бареков спомените на „очевидец“ като Ангел „ЧЕ“ Славчев стават все по-банални. Вместо да попита настойчиво как така евродепутат като Н.Б. дърдори за затваряне на граници, Любица Кулезич се е фиксирала в отношенията между Делян Пеевски и Дудука. Врътките между двамата са „публична тайна“. Двамката били „опоненти“, но пък били и „приятели“. Забавно е да се наблюдава как в сайтове, контролирани от приятелчета на Д.П., „редактират“ казаното от Славчев. И какво от това – връткаджийството между Пеевски и Бареков е „публична тайна“. „Люлинските отворковци“ може да предложат да се затвори периметъра около Сараите, да се отцепи районът, да се разставят зенитки, да кръжи хеликоптер, да се изгради противоатомно убежище и да се подготви мавзолей за Ахмед Доган. В това време Бойко Борисов ще ходи в „лично качество“ на мазни борби и сюнети, докато организира срещата между тьотя Меркел и Местан.

www.bgsniper.com

«