« Върни се назад Публикувано на 02.01.2014 / 8:40

ОБВИНЯЕМИЯТ ЦВЕТАНОВ С ОСОБЕНАТА ФОРМА НА ГЛАВАТА НА МОЛИТВЕНА ЗАКУСКА С ОБАМА

Подсъдимият по три дела бивш вътрешен министър Цветан Цветанов ще седне редом с Обама на молитвена закуска в Белия дом , информира в. „Преса“. Церемонията ще се проведе по традиция в първия четвъртък на февруари. Подсъдимият по три дела бивш вътрешен министър Цветан Цветанов ще седне редом с Обама на молитвена закуска в Белия дом. Заместникът на Бойко Борисов ще е гост на американския президент по покана на д-р Мария Каназирева, която е участвала в миналогодишната закуска. Успоредно с получаването на покана от САЩ обаче бившият вътрешен министър с особена форма на главата получава поредния шамар от прокуратурата.

Прокуратурата е разделила на две емблематичното дело за безразборното подслушване от МВР.В края на януари бившият вътрешен министър ще отиде на съд заради липсата на контрол върху СРС при неговото управление. Пак тогава в съда ще влезе и обвинителен акт срещу него за длъжностно присвояване на 50 000 лв.пише още в. Преса.

Цветанов е подсъдим и по случая за 6-те отказа да нареди СРС. Той отказа да разпореди прилагането на СРС срещу бившия шеф на антимафиотите във Велико Търново Орлин Тодоров въпреки разрешението на съдия. Разделянето на процеса за подслушванията е заради проточилата се прекалено дълга експертиза на кетчъра (след смъртта на проф. Евгений Николов), която още през август бе поискана от Англия. В края на януари Цветанов ще стане подсъдим и за липсата на контрол при използването на СРС. Редом с бившия вътрешен министър ще застанат пред съда и четирима полицаи от средния ешелон в МВР – двама бивши и настоящи (тогава) шеф на СДОТО – Цветан Иванов, Камен Костов, Сергей Кацаров, както и началникът на отдел Радко Димитров, известен като Отвертката.

Afera.bg

«