« Върни се назад Публикувано на 25.02.2014 / 9:06

ОТЦЕПИЛИЯТ СЕ ОТ ГЕРБ СВЕТЛИН ТАНЧЕВ ПРЕМИНАВА КАТО ЕКСПЕРТ В „БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦЕНЗУРА”

 

Депутатът и икономист от ГЕРБ Светлин Танчев става вторият представител на „България без цензура“ в парламента. Преди него това решение взе колегата му Румен Йончев. Третият ще бъде бившият шеф на НАП Красимир Стефанов, който също напусна групата на ГЕРБ, но тази седмица няма да идва в НС, съобщава в. „Преса“.

Новината за Танчев ще бъде потвърдена днес на среща на „България без цензура“ и КТ „Подкрепа“, съобщава Николай Бареков. Целият му социално-икономически екип ще се види днес с хората на Константин Тренчев, за да търсят допирни точки.

„Няма да ставам член на „България без цензура“, но се присъединявам към икономическата им платформа и ще ги представлявам в парламента“,коментира самият Танчев. Двамата с Йончев ще внесат два законопроекта в скоро време – единият е за създаване на агенция „Чисти ръце“, която да разследва политиците на най-висши нива, а вторият е за подпомагане настартиращ бизнес.

С двамата независими, които стават негови представители, от утре Бареков ще държи кворума в парламента, ако от „Атака“ решат да го бойкотират. БСП и ДПС събират общо 119 депутати.

Afera.bg

 

«