« Върни се назад Публикувано на 17.03.2014 / 20:10

ОТ ТИКВИ, ОСОБЕНИ ФОРМИ НА ГЛАВИТЕ И ПЛУЖЕЦИ – ЖУРНАЛЯ НЕ МОЖЕШ ДА СЕ ВРЕДИШ ДА СЕ ОБАДИШ ЗА МВР. А КАТО ЗАДНИЦИ МЪЛЧАХА ПО ВРЕМЕТО НА ГЕРБ!

 

Гнус. Чак до отврат. Знайни и незнайни „дръжки на микрофони” правят „журналистически разследвания” за МВР и ДАНС. Разни шматки, дето нито са виждали живо спецченге, още по-малко пък някой и треторазряден бандит, напоително лапват микрофона и изпълняват поръчките на чорбаджиите си да „разследват” МВР. Години наред – при Борисов и Цветанов – същите тия журналя – безхаберници не смееха да гъкнат и се попикаваха по студиата и по пресконференции, лижейки задниците на лицата от Групировката ГЕРБ. Днес маат гащи „революционно”. Впрочем, месеци наред същите не смееха да атакуват нито Цветлин Йовчев, нито Светослав Лазаров, но когато настъпи депешата от бат им Боко след акцията в Лясковец, хукнаха да се правят на „разследващи” журналисти на МВР и службите.

Подписвам се с две ръце под коментара на Явор Дачков, който е пуснал на стената си във Фейсбук:

Едно неприятно момиче от БТВ прави нахален репортаж за назначения в МВР. Очевидна поръчка, защото така и не стана ясно какво толкова скандално има в това, че някакви хора са били назначени на някаква работа. Това, което ме подразни е очевидното несправедливо отношение сега и преди година и половина. Към безобразията и безочливостта на Цветанов – не само, че не смееха да гъгнат, ами се мазнеха с отвратителни репортажи. Много добре ги помня и за това сегашното им нахалство да се правят на смели и независими ме вбесява. Отвратителна работа. На всичкото отгоре девойката се казва Цънцарова – много подходящо за съселския й хъс. Скабичевски! Този двоен аршин прецаква абсолютно всеки опит за политика да се говори безпристрастно и нормално. Когато най-големите телевизии играят в полза на мутрата, няма как да говорим за правила, етика и прочие. Не става така!”

Същите тези „най-големи” телевизии ни облъчваха зомбиращо по време на цялото управление на режима на ГЕРБ – сутрин, обед и вечер – как Бойко Борисов и Цветан Цветанов громят „мафията”, как я „разгромиха”.

Сутрин, обед и вечер СЪЩИТЕ ЖУРНАЛЯ – ДРЪЖКИ НА МИКРОФОНИ се хилеха, лигавеха, мазнеха, флиртуваха, задаваха удобни въпроси, ако въобще задаваха въпроси, а не отговори, на Цветан Цветанов с особената форма на главата и на Бойко от Банкя, известен в предишно битие като Боко Тиквата.

Девойките се изтрепваха да ги забележи Оня от Банкя, а Цветанов плещеше налудничавите си глупости и НЯМАШЕ НИТО ЕДИН да му се опре в ефир.

Тогава МВР бе „голямата работа”.

Нищо, че рекетираше, проскаше по очи, правеше безумни акции, кръстени от ексглавния секретар Калин Георгиев, когото пък предиханни журналистки снимаха в едър план с фланелки „GStar”, за да го изкарат като американски катил от „партньорска служба”.

Нищо, че МВР-то на Цветанов и ГДБОП-а на Флоров бяха истинска НАКАЗАТЕЛНА БРИГАДА, която съсипа купища съдби, само защото не влязоха във финансовата схема на ГЕРБ.

Години наред същите тези плужеци – журналя се посираха от страх.

Сега са толкова смешни с яростното си „революциинно” квичене, че от гузните си комплекси се мъчат да го докарат „непринудено” и „естествено”, но никой от зрителите им не си спомня кога и изобщо правили ли са някога нещо против властта на ГЕРБ, Боко и Цецо. Защото тия дръжки на микрофони иначе раздават морал в разни женски предавания, че „журналистиката била опозиция на всяка власт”.

Тяхната журналистика обаче е журналистика на „аутокюто”, поръчано от продуцента или боса на телевизията.

Докато цвилеха „кой, кой, кой”, тиквите, особените форми на главите и прислужливите „революционери” журналя НЕ СПОМЕНАВАХА И БЯГАХА ОТ ИМЕТО НА ЦВЕТЛИН ЙОВЧЕВ. Понеже Вожда им „Винету” си пазеше капията. Сега ревнаха и даже не заради операцията в Лясковец, а защото идват избори и ГЕРБ поиска оставката, забележете!, НЕ НА ЦВЕТЛИН ЙОВЧЕВ, а на главния секретар на МВР. И Цветлинчо заприпка по стъпките на Борисов и Цветанов в САЩ. За да си спасява задника.

Толкова е гнусно да бъдеш в този „отбор” на „критикари” на МВР, че чак ти иде под всяка публикация с критика срещу службите и МВР да пишеш послепис, че това е текст, който няма нищо общо с позицията на…. И да им изредиш имената на всичките „внезапно” събудили се „журналисти”.

Сега те, Цветанов и Борисов буквално повтарят онова, което АФЕРА писа преди години, и извади още при назначаването на сегашното ръководство на МВР.

Когато ние вадихме фактите, ГЕРБаджийската бригада мълча като че ли устите им бяха пълни със сливи. Сега внезапно се загрижиха за МВР.

Същото МВР, което Борисов и Цветанов превърнаха в мутренска банда.

Afera.bg

 

 

 

«