« Върни се назад Публикувано на 17.03.2014 / 8:50

ОЩЕ ДВАМА КОМАНДОСИ УЛУЧЕНИ ОТ КУРШУМИ, МВР НЕ СЪОБЩИ ЗА ТЯХ

 

Още две барети са били улучени от куршумите на психаря Петко Петков по време на операцията в Лясковец, пише в. „Преса“. За щастие смъртоносното олово попаднало в бронежилетките и щитовете на командосите и те не са пострадали. Част от куршумите са били от рикошети от безразборната стрелба на психаря. Вчера бившият главен секретар на МВР Валентин Петров заяви, че освен загиналия Шарков и ранените е имало улучени и други командоси. „Там е било кланица за момчетата. Отрядът бе опозорен с тази акция“, бе оценката и на бившия психолог от вътрешното министерство Росен Йорданов.

320 гилзи били намерени в жилището.

Психарят Петко е очаквал да щурмуват дома му и да го задържат и се е бил подготвил много добре, казаха разследващи. В жилището си направил 4 огневи точки – поставил заредени оръжия срещу вратите и прозорците, откъдето може да бъде атакуван от баретите, а радиаторите използвал за прикритие. Бил е в готовност да хване пушките във всеки момент, пише още в. Преса.

Засега не е ясно дали изобщо командосите, които винаги изпълняват пунктоални заповеди, са били запознати с четирите огневи точки в жилището на психопата. Планът е бил съставен от Главна дирекция на Национална полиция, като със сигурност с него е бил наясно и шефа на СОБТ. Какво е наложило изпращането на баретите в Лясковец, също засега не е официално известно.

Afera.bg

«