« Върни се назад Публикувано на 14.02.2014 / 12:49

„ПИКАДИЛИ“ ОПРОВЕРГАХА ЛЪЖАТА НА САЙТА НА НЕДЯЛКО НЕДЯЛКОВ!

 

След публикация в сайта на лицето Недялко Недялков, което настоява да го смятат за „журналистически авторитет“, излязла под заглавие: „Клиенти: „Пикадили“ гадно ни мами! Пробутват ни фрешове от изгнили плодове!“, „Пикадили“ опровергаха лъжовната „информация“:

 „Съгласно фирмената си политика, търговска верига Пикадили прави ежедневни изследвания и тестове на хранителните продукти, които се предлагат във всички обекти Пикадили и Пикадили Дейли, пред независими лаборатории спрямо предварително заложен мониторингов план. Докладът от лабораторните изследвания на сок фреш отчита, че през последните шест месеца са взети общо 52 проби от продукта от всички обекти на Пикадили, които го произвеждат. Последното пробовземане е било извършено на  09.01.2014г., когато са били взети проби от 12 магазина, включително Пикадили Парк Варна.

Протоколът от проверката доказва, че не са отчетени никакви отклонения от изискванията за продукта. Също така отчетът за изминалата 2013 година показва, че супермаркет Пикадили Парк е бил посетен за вземане на проби от сок 7 пъти през годината в месеците януари, февруари, април, юни, август, септември и октомври. При това са били изследвани както показателите за хигиена на процеса на производство, така и за безопасност на продукта. При никоя от взетите до момента проби не е било установено отклонение от изискванията към продукта.

Извършена е извънредна проверка на плодовете и зеленчуците, както и на приготвяните от тях прясно изцедени сокове в супермаркет Пикадили Парк и във всички останали обекти на Пикадили в София и страната според вътрешните правила за самоконтрол и проследяемост на храните и напитките НАССР (Hazard Analysis and Critical Control Points). Не са били установени никакви отклонения или нарушения“.

Afera.bg

 

«