« Върни се назад Публикувано на 21.03.2014 / 14:09

ПОБЕДЕН УМОРА НЯМА!

 

До сега Бойко Борисов беше само смешен с повторението на рефрена за победите, обаче напоследък става и жалък. Защото средно по два пъти на седмица се жалва как му били отнели победата. А сега, покрай сагата за ЦИК, честотата се вдигна и политическия тъпомер вече отчита жалби поне два пъти на ден.

Или, казано на разбираем Бойко-Борисовски език – побеждават го.

С туш, с ипон (чиста победа), с три на нула, с повече сантиметри, с по- малко секунди и с всичко, което на човек може да му дойде на ум.
Само който не се хвана с Борисов, само той не го е победил. Май?
Първо го тушираха преди девет месеца на тепиха на коалиционната политика. В резултат на което, освен по гръб, остана и в опозиция. На всичкото отгоре противно на правилата в борбата, след туша последва партер.
Борисов отнесе и една чиста загуба – тоест победиха го с Ипон в собствената му партия! Цецо остана на политическото татами, напук на всички Бойкови врътки. Пардон хватки. В резултат на което ГЕРБ влезе в период на полуразпад с скорост 1 напускащ депутатската им група на тримесечие. Май и тук се вдигна честота – вече бягат на всеки месец.
Въпроса за головете във вратата на Бойко е най-драматичен! Тук личната му житейска трагедия придобива антични измерения. През 2011 Борисов беше кандидат за футболист на годината, а тази година го разследват заради злоупотреби с правителствения самолет, летял между другото и заради разходките на „Бистришките тигри”. Те и за много други неща го разследват Борисов, ама тук мъката е най- голяма. Все пак бас загуби човека!
За сантиметрите има едно класическо оправдание – размера няма значение. Какво да се прави – ББ го извади по-голям от ББ? За Борис Бекер иде реч, който супер „неочаквано“, победи Бойко Борисов на собствения му тенис-корт.
Виж при секундите е друго. Знаете ли коя е най бързата милисекунда в света? Онази в която Бойко Борисов взима решение да докладва пред европейските институции, след като пак са го намачкали.
Хм!Мачкат го, обаче той бил побеждавал. Побеждавал пък се жалва?
За Борисов просто няма значение, дали иде реч за състава на ЦИК или за гласуването на мораториум върху продажбите на българска земеделска земя. В единия случай се жалва че го мачкат, в другия обяснява че се бил объркал. Ако има трети случай обяснението е четвърто и така докато изморената публика не въздъхне с досада „Конгречулейшънс”.
Победен умора няма!

Антон Луков

www.nakratko.bg

 

 

«