« Върни се назад Публикувано на 14.03.2014 / 9:03

ПОСОЧЕНА ОТ ЯНЕ ЯНЕВ „ЛЮБОВНИЦА НА ЦВЕТЛИН ЙОВЧЕВ” ШУТИРАНА ОТ ДАНС

 

Ръководителят на отдел „Корупция“ в Държавна агенция национална сигурност Диана Павлова е подала оставка преди няколко седмици, съобщава „Капитал”. Служители на агенцията са коментирали пред изданието, че мотивът не е ясен, като в средите се спекулира между липсата на резултати в борбата срещу корупцията, констатирана в доклада на ЕК, течът на информация за разследването срещу Христо Бисеров и лични причини. „Подалата оставка Павлова се ползва с доверието на Цветлин Йовчев“, са разказали източници на „Капитал“ от агенцията.

Оставка е подал и ръководителят на сектор „Противодействие на корупция в съдебната система“ в отдела на Павлова. През седмицата директорът на ДАНС Владимир Писанчев коментира, че откакто е поел агенцията има 3-4 случая на изтичане на информация от ДАНС, след като поех агенцията: „Горе-долу са толкова. Няма увеличение. Става въпрос за хора, които не са на ръководни постове.“

На 10 юни 2013 година АФЕРА излезе с материал, в който предупреди за Диана Павлова: „ПОРЕДНАТА „БИБЛИОТЕКАРКА” ДРАПА ЗА ШЕФ НА ДАНС”

https://afera.bg/skandalno/44756.html

По онова време името на Диана Павлова се спрягаше и като лице, което може да оглави ДАНС, впоследствие тя остана шеф на отдела борещ корупцията.

Припомняме какво написа още преди близо година АФЕРА:

„Поредният фундаментален „спец” кадър на Драшковия кръг и близък до Цветлин Йовчев е лансиран за шеф на ДАНС, научи АФЕРА. Този път лицето е жена, но пък след библиотекарското битие на Цветлин Йовчев, библиотекарското образование, придобито от шофьора му, сега Диана Гутева Павлова е новата „библиотекарка”, която се пъне да оглави ДАНС.

Диана Павлова е бивша библиотекарка в НСС и след като завършва висше образование работи заедно с Цветлин Йовчев в руския сектор на родното контраразузнаване. Когато директор на ДАНС става Цветлин Йовчев, Диана Павлова е назначена като директор на дирекция в ДАНС, която бори … корупцията.

Колко корупция пребори Драшковия кръг, Цветлин Йовчев и въпросната „библиотекарка” – неведнъж сме разкривали.

В началото на миналата година боркинята срещу корупцията в ДАНС Диана Павлова бе обявена като едно от имената, които влязоха в списъка на хора от властта, които бяха подали неверни данъчни декларации.

В този ред на мисли, припомняме скандалните данни изнесени от Яне Янев и РЗС през 2010 година. Тогава Яне Янев посочи, че Диана Павлова е любовница на Цветлин Йовчев:

„Депутатите от РЗС раздадоха на медиите и формуляр, който са карани да подписват нарочените за шут служители от ДАНС. С него те се съгласяват да бъдат преназначени. След което са преназначавани в накаква новосъздадена структура, която пък после се закрива цялата, заради „структерни промени”. Така се избягва възможността разкараните на улицата служители да си търсят правата в съда и да спечелят делата.

Ето и формуляра, който са подписвали, нарочените за неудобни:

„До председателя на ДАНС г-н Цветлин Йовчев

Заявление

От…………(ранг, степен, име презиме фамилия)

(длъжност, сектор отдел, дирекция, главна дирекция, териториална дирекция) при ДАНС

Господин председател, във връзка със заповед рег. № RB202001-001-03-/ЧР-2-з-1/04.01-2010 г. за утвърждаване на длъжностно разписание на длъжностите в ДАНС моля да бъда назначен/а на подходяща длъжност в ДАНС.

….2010, гр…. с уважение: (име фамилия)”

От РЗС зададоха и седем убийствени въпроса на вътрешния министър Цветан Цветанов в качеството му на ресорен вицепремиер, отговарящ за ДАНС:

1.Дали му е известно, че през м. април тази година след пиянски запой в сградата на ДАНС, който е започнал още в работно време и е продължил до късно през нощта, директорът на дирекция “Човешки ресурси” Аврам Иванов е паднал по стълбите, при което е имал пукнат череп и с опасност за живота е приет в болница, като е прекарал 20 дни в болнични?

2.Дали му е известно, че в помещенията на ДАНС не само се злоупотребява с алкохол, но в работно и извънработно време се осъществяват сексуални актове между агенти на ДАНС?

3.Дали му е известно, че жените – кандидатки за определени длъжности трябва да преспиват с директора на дирекция “Човешки ресурси”, като условие за разглеждането на документите им и кога смята да уволни този алкохолизиран сексуален маниак от ДАНС?

4.Дали му е известно, че цели семейства се назначават на работа в ДАНС само защото са роднини на сегашните и бившите шофьори на Цветлин Йовчев, Иван Драшков и Бойко Борисов?

5.Дали му е известно, че кабинетът на Цветлин Йовчев се посещава в неработни дни от служителя във фирма “Информационно обслужване” о.з. ген. Атанас Атанасов и с каква цел се осъществяват тези посещения?

6.Поради каква причина в условията на финансова криза и 20 години след демократичните промени на ръководни длъжности в ДАНС се държат пенсионери – бивши служители на ДС?

7.Дали му е известно, че бившата резиденция “Банкя” е тотално ограбена от служители на ДАНС, като със знанието на ръководството е изнесено всичко ценно – телевизори, радиатори, конвертори, маси, столове, легла, тренажори, картини, декоративни пана, автомобили, агрегати за електрически ток и др. Държавно имущество на стойност няколко милиона лева, респ. Възнамерява ли да възложи проверка и да накаже виновните, като ангажира и имуществената им отговорност?

При липса на ясен отговор в разумно време народните представители от РЗС ще започнат да поставят тези въпроси по линия на парламентарния контрол.

На 16. юни т.г. резиденцията „Банкя”е върната на общината с прокол, в който скандално е записано, че ДАНС НЕ носи отговорност за установени липси.

В същото време учебния център на ДАНС е окраден – липсват две коли, 50 броя телевизори, 50 броя конвентори и т.н. Бившата резиденция е ошушкана до дупка.

От Столичната община прехвърлят стопанисването на Учебния център на фирмата ЕГИДА, като се очаква в скоро време аретитната територия да бъде лапната от правилните частни ръце.

Шуробаджанащина тресе ДАНС, ръководена от Цветлин Йовчев и Иван Драшков.

Като агенти на ДАНС са назначени:

– Адриан Каменов Ситнилски – син на прокурора от ВКП Камен Ситнилски

– Съпругата на Минко Брайков

– Иван Венелинов Петров – зет на бивше величие от Варна

– Милена Кирилова Войнова – дъщеря на шефа на пожарната Кирил Войнов

– Христина Чирипова – дъщеря на ген. Чирипов

– Братът и сестрата Бойка Миленкова и Красимир Захариев

– Орлин Якимов и съпругата му

– Красимир Василев – бивш шофьор на Иван Драшков

– Шофьорът на Цветлин Йовчев плюс съпругата на шофьора

– Съпругата на настоящия шофьор на Бойко Борисов

– Михаил Борисов – роднина на Иван Костов, чийто баща е последният партиен секретар на Второ главно на ДС

– Андриян Андреев – за шеф на „Физическа сигурност” в ДАНС

Последните двама са засичани да изнасят оборудване от резидензията в Банкя.

– Секретарката на Цветлин Йовчев – Мая е назначена като агент на ДАНС

– Братът на секретарката на Цветлин Йовчев

– Мъжът на кумата на Цветлин Йовчев – Георги Великов

– Дияна Павлова – любовница на Цветлин Йовчев, бивша библиотекарка – сега директор дирекция в ДАНС

– Баджанака и съпругата на шофьора на Цветлин Йовчев

– Племенницата на Иван Драшков

– Аврам Иванов – директор на „Човешки ресурси”, който си чупи главата при пиянска оргия в ДАНС, бивш пожарникар

– Ралица, негова близка – сега е началник отдел в ДАНС

Уволняват се е съкращават основно служители на контраразузнаването /НСС/, докато пенсионери от ДС като Иван Драшков продължават да получават пенсиите си плюс високи заплати от ДАНС.

Заплатата на Цветлин Йовчев – чисто получава 4900 лева.

От РЗС обещаха, че в момента работят по операция „Мозъка”, чиято цел е да се извади каква информация има в ДАНС за Цветан Цветанов.”

Afera.bg

 

«