« Върни се назад Публикувано на 20.03.2014 / 17:50

ПРАЩАТ БОРИСОВ НА ПРОКУРОР И НА ДАНС ЗА ИЗНАСЯНЕ НА ОГРОМНИ ФИНАНСОВИ В СРЕДСТВА В ЛИВАН, ПРИДОБИТИ ЧРЕЗ РЕКЕТ НА ФИРМИ!

 

На днешното заседание на парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси бе изнесено, че е получен изключително конкретен сигнал срещу бившия премиер Бойко Борисов, който ще бъде изпратен до главния прокурор и специализирана дирекция „Финансово разузнаване“ в ДАНС. В сигнала подробно и конкретно са изброени множество данни за корупционни престъпления, вършени от Борисов като министър – председател.

В сигнала са посочени конкретни имена на служители на НСО, които могат да дадат обяснение.

Подробният сигнал дава светлина върху получаване на финансови средства по времето когато Бойко Борисов е бил премиер и за изнасяне на огромни финансови средства в различни банкови сметки в Ливан. Парите са придобити чрез рекет над фирми и са изнасяни в ливански сметки.

В комисията е постъпил сигнал и срещу президента Росен Плевнелиев и бившия регионален министър Лиляна Павлова.

Сигналът срещу държавния глава касае периода му като министър. В него се твърди, че Росен Плевнелиев и бившия министър на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова са извършили доста тежки финансови злоупотреби със средства от европейските фондове. Експертите към комисията са преценили, че има достатъчно доказателства, че Плевнелиев като министър на регионалното развитие и в последствие Лиляна Павлова са злоупотребили с европейски средства в огромни размери – 1.5 млн. лв.

В комисията има данни и срещу ексздравната министърка и настоящ депутат Десислава Атанасова и мъжа ѝ. Става въпрос за конфликт на интереси и тъй като има съмнения за заплахи срещу жалбоподателя, сигналът се препраща до главния прокурор.

Комисията ще сезира главния прокурор Сотир Цацаров, МВР и ДАНС и за сигнал срещу Димитър Стефанов – Митко Каратиста, народен представител от ГЕРБ в 41-то Народно събрание. Сигналът е за установяване личността на Димитър Стефанов като Митко Каратиста и съпричастността му към определени групировки, занимавали се с тежки престъпления.

Afera.bg

 

«