« Върни се назад Публикувано на 15.02.2014 / 8:50

ПРОФИЛЪТ НА БОРИСОВ: „ТОЙ /ВЛАДИСЛАВ ГОРАНОВ/ МОЖЕ ВИНАГИ ДА МИ БЪДЕ ПОЛЕЗЕН, АКО МИ ПОТРЯБВА!“

 

Пред в. Преса Бойко Борисов дава своя трактовка за напускането на депутата от ГЕРБ Владислав Горанов. С традиционното си диктаторско самочувствие Борисов отсича, че „той винаги може да ми бъде полезен, ако ми потрябва“. В същото време в задкулисието се говори, че след като се запознал със стъкменото му от Цветанов т.нар. „досие“, на Владислав Горанов му паднала шапката и истинската причина да напусне парламента била тази.

Борисов отрича това и го нарича „измишльотини“: „Ако имаше папки, досега да са излезли. Нали знаете, българинът е предател по душа. Аз не се разделям с Влади, с него сме в отлични отношения. Но, разберете, да се стои в този парламент е изпитание. Влади не върши работа за нула пари в него, а е толкова подготвен като специалист. Защо да го хабя? Защо да го държа вързан? Той може винаги да ми бъде полезен, ако ми потрябва. И аз не издържам, и аз се колебая дали да не изляза от парламента. Като стоиш в този гмеж и ти се опръскваш. Този парламент генерира само омрази“.

Борисов не е особено убедителен, особено с коментара, че ако имало папки досега да са излезли. За пускането на папки в публичното пространство никога не е късно, за сведение на Борисов.

„Дистанцирал съм се от Цветанов. Но ще бъде груба грешка да бъде махнат като зам.-председател на ГЕРБ. Половината от партията ще приеме това като предателство. Изчакайте да видите какъв състав на Изпълнителната комисия съм приготвил и тогава ще говорим“, казва още Борисов.

Владислав Горанов му бил като „дете“, реди сърцераздирателна версия Борисов:“Дойде при мен и ми каза: Шефе, ти си на 55 и оттук нататък само с политика може да се занимаваш. Аз съм на 30, моите колеги станаха милионери, а пък аз стоя в тази зала за 2000 лева и дните ми минават безсмислено. Имам две деца, мисля за трето, как да го издържам? Ако имаше поне политическа класа у нас, ако имаше смисъл като експерт да стоя в парламента, но сега в парламента няма нищо, свързано с политиката и експертността“. Когато Влади ми съобщи решението си преди два дни, много умувахме с него дали напускането му няма да се свърже с конгреса на ГЕРБ, разказва Борисов. „И вчера даже два пъти ми пусна SMS: „Шефе, дали не направих грешка, че точно днес го обявих?“. Няма да го спирам, ето вчера той защити доцентура. Има път за развитие“.

Afera.bg

«