« Върни се назад Публикувано на 27.03.2014 / 7:30

РЕД Е НА БОРИС ВЕЛЧЕВ ДА КАЖЕ ДАЛИ ЦВЕТАНОВ ЛЪЖЕ!

 

В politikata.net Цвъ. Цвъ. е дал пространно интервю, в което е изговорил куп глупости, но който иска да си го чете. За мен беше много интересно следното изречение по повод случая с лекарите от Горна Оряховица. Само да припомня, че Цвъ., в качеството си на министър на вътрешните работи, обвини от парламентарната трибуна едни български лекари, че са умишлени убийци на новородено бебе и чете извадки от специални разузнавателни средства, което е престъпление по Наказателния кодекс.

Та по тоя повод Цвъ. е заявил:

„Но понеже имаше голямо политизиране на този случай, се стигна до предложението, което беше дадено от тогавашния главен прокурор Борис Велчев – да бъдат прочетени тези специални разузнавателни средства пред Народното събрание.“
Хлъц! Тогавашният Главен прокурор е предложил на тогавашния министър на вътрешните работи да извърши престъпление! На това в наказателното право му се вика „подбудителство“!
За първи път Цвъ. развива тази теза. Май му припари от разпоредената допълнителна проверка от АП-София по случая и бърза да набута бившия главен прокурор в кюпа, за да се отърве.
Ред е на Б.В. да каже дали Цвъ. лъже!

 Иван Петров

Адвокат, прокурор на столична апелативна прокуратура /1998 – 2005/

«