« Върни се назад Публикувано на 14.02.2014 / 13:34

СВЕТЛАНА ДЖАМДЖИЕВА & ОГНЯН ДОНЕВ СТАРТИРАТ САЙТ И СПИСАНИЕ

 

След като днес по Нова телевизия фармацевтичният бос Огнян Донев оповести, че ще прави списание, малко по-късно сайта offnews.bg, близък до „интелигентните“ протестъри, информира, че Донев заедно със Светлана Джамджиева като главен редактор ще стартират от 1 март нов сайт и списание. Бившият главен редактор на „Труд“ Светлана Джамджиева напусна „Труд“ след скандал, заформен от сайта на Недялко Недялков, който публикува частната и скайп-кореспонденция с Огнян Донев.

Огнян Донев, който е и председател на КРИБ (Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България), ще бъде издател, а Джамджиева главен редактор на информационно-аналитичен сайт и месечно политическо списание. Пред оffnews Джамджиева казва, че сред журналистите, които е привлякла в екипа си, са бившият кореспондент на „Труд“ в Брюксел Веселин Желев, Иван Бедров и бившият заместник-главен редактор на „Труд“ Мила Аврамова. Към сайта и списанието щели да се присъединят хора от поне 4 медии, главно от пресата.

В медийните среди се говори под сурдинка, че зад проектите благословия е дал Бойко Борисов. Както оповести днес Огнян Донев, Донев ще присъства на конгреса на ГЕРБ след като е бил лично поканен. Неслучайно днес индиректна реклама за медиите тръгна и от внезапното присъствие на Донев точно по Нова телевизия, в която пристрастността към ГЕРБ и Бойко Борисов е очевадна.

Afera.bg

«