« Върни се назад Публикувано на 04.01.2014 / 8:46

СКАНДАЛ! ВАРНЕНСКА ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА ВИ ЦАКА, ГОСПОДИН ГЛАВЕН ПРОКУРОР!

След статията, публикувана в АФЕРА на 3 януари точно в 13,58 часа /часовете са важни!/: „ТАКА – БЕЗОБРАЗНО СКАНДАЛНО – РАБОТИ ВАРНЕНСКА ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА С ОД НА МВР, ГОСПОДИН ГЛАВЕН ПРОКУРОР!“, в обителта на шефа на прокуратурата Владимир Чавдаров очевадно настъпи шок, паника и трескав опит да се заличи безобразието. Снощи към 18:30 часа в сайта на Окръжна прокуратура – Варна си стоеше старата информация за преписка №2632/2011 на ОП – Варна. Внезапно тази сутрин обаче – 4 януари /събота!/, когато посетихме отново сайта на Варненската окръжна прокуратура, открихме, че  хората на Владимир Чавдаров цяла нощ не са спали, мислили са и кроили, и се е пръкнал нов текст, когато решиш да направиш справка за преписка № 2632/2011.

След като бяха написали дни по-рано, че на 6 януари /?!!/ е разпределена преписката, сега текста бе променен така:

„Справки за граждани

Информация за преписка № 02632/2011 на прокуратура ОП-Варна:

Очакват се материали от друг орган за решаване на преписката.

Последен изходящ документ: Удължен срок за разследване от дата 01.01.2014 с 122 дни.

Адресат: АП-Варна

Дата: 30.12.2013

Данните са актуални към предходния работен ден.“

Варненската окръжна прокуратура обаче нагло излъга, защото „данните към предходния работен ден“ бяха абсолютно различни и надлежно публикувани от АФЕРА в публикацията „ТАКА – БЕЗОБРАЗНО СКАНДАЛНО – РАБОТИ ВАРНЕНСКА ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА С ОД НА МВР, ГОСПОДИН ГЛАВЕН ПРОКУРОР!“.

Скандалното в случая е следното: Как така след като АФЕРА публикува статията и изкара на показ как работи Окръжна прокуратура – Варна под ръководството на прокурор Владимир Чавдаров, то след работно време на 03.01.2014г. системният администратор коригира информацията, като се връща на дата 01.01.2014г. 

Това най-вероятно е системна практика за начина на разпределяне на преписките в Окръжна прокуратура – Варна.

Още нещо важно: Как след като преписката на 03.01.2014г., о, пардон, грешка, на „06.01.2014г“ е при прокурор Деян Душев за решаване, изведнъж  времето се връща назад и на 04.01.2014г./ събота неработен ден/ рано сутринта „преписката е при друг орган“, а адресата е Апелативна прокуратура – Варна с удължен срок за разследване, забележете от 01.01.2014г. със 122 дни.

Ако така денонощно работеше прокуратурата в Република България, но в името на закона, а не на манипулацията и скалъпването на личните си користни интереси, главният прокурор Сотир Цацаров нямаше да бере ядове.

Господин главен прокурор, след такива комбинации от дати, които в крайна сметка ще бъдат приписани на деловодителката, и след „грешка“ на дознателката С. Ангелова съвместно с П. Водката, доведоха сега да им предстоят още 122 мъчителни дни, за да „изпълнят“ указанията на наблюдаващ прокурор Деян Душев.

Цакат ви брутално, господин Главен прокурор и е крайно време да развъртите метлата във Варненска окръжна прокуратура!

Апропо, традиционно, когато стане напечено, шефът на Варненската окръжна прокуратура Владимир Чавдаров пак е в отпуск.

Afera.bg

На снимката: Шефът на Варненска окръжна прокуратура Владимир Чавдаров

«