« Върни се назад Публикувано на 08.03.2014 / 20:19

СРАМ! БЛИЗНАШКИ СЕ СЪГЛАСИ ГЕРБ ДА МУ СЪБЕРАТ ПОДПИСИ ЧРЕЗ МАСИВИ С ЛИЧНИ ДАННИ НА ГЕРБАДЖИЙСКИТЕ КМЕТОВЕ

 

Слушах Близнашки по Дарик и имам две критични точки към него и приятелският му кръжок, който събира подписи. Първо, г-н Близнашки, малко се срамувам, че професор по Конституционно право смята, че възможността аз да вляза в сайта на ГРАО и да си въведа имена и ЕГН, за да проверя дали някоя сръчна ръчичка не ме е подписала, противоречи на закона. Не знае ли Близнашки, че не говорим за „качване“ на общодостъпни данни на всички подписали се, а за механизъм за личностна проверка? Или знае, но манипулира?

Второ – да твърдиш, че само Мая Манолова е търсила неуспешно масички за подписката, значи, че или не следиш медиите, или отново манипулираш. Такава проверка правим ние от дни, такава проверка направиха национална телевизия, национална информационна агенция и национален ежедневник. Или и ние не излизаме от парламента?

А „гордостта“, че в подлеза на СУ има масичка, за мен е смешна – с една масичка ли събрахте 550 000 подписа? Още един аргумент – партиите били събирали по офиси, а доброволците ходели от врата на врата, е смешен по своето естество, защото освен в изолирани места, няма такива доброволци никъде.

Ще ме прощава Близнашки, но трима Свидетели на Йехова като тръгнат из града и разбират всички. Как бе техните хиляди доброволци никой не ги видя? Тъжно е да гледам падението на множество хора, които си дъвчат езика нервно само и само да не кажат истината, а тя е, че Близнашки просто се съгласи ГЕРБ да му съберат подписи чрез масиви с лични данни на гербаджийските кметове. Как си обяснявате липсата на традиционната Фейсбук хиперактивност на активистите на протеста? Как си обяснявате, че няма един техен призив за събиране на подписи?

Просто, приятели. И те самите знаят, че участват в лъжа и в момента ги е срам. И трябва да ги е срам.

Петър Кичашки

«