« Върни се назад Публикувано на 30.01.2014 / 9:23

СУПЕР НАГЛОСТ! „ОПОЗИЦИОННИЯТ“ ОБВИНЯЕМ ЦВЕТАНОВ КВИЧИ, ЧЕ БИЛ НА СРС. А МАЛЕБИ ЛИ ИСКА ДА МУ ПОДНЕСАТ?!

 

„Цветан Цветанов е подслушван до преди дни. Подслушването се е случвало поне през последните два месеца. Вчера получих документи във връзка с третото обвинение на Цветанов – че е пенсионирал незаконно Орлин Тодоров. Вътре пише, че разследващите са поискали от прокуратурата да се спре използването на СРС-та срещу бившия вътрешен министър. Това станало на 22 януари т.г.

След като разследващите казват, че не могат да бъдат събрани никакви данни относими към предмета на доказване, това означава, че просто е подслушван един опозиционен лидер. Така разговори на Цветанов с различни политици от български и европейски мащаб са станали достояние на разследващите. Няма да бъде чудно, ако след някой и друг месец излязат нови флашки с тайни записи“, смешно изплака по bTV адвокатът на бившия вътрешен министър с особената форма на главата – Менко Менков.

И продължи: „Делото е въз основа на обвинението, че бившият вътрешен министър неправомерно е пенсионирал служител на бившата РЗБОП Велико Търново Орлин Тодоров. Основният казус тук е, че делото е за дейността, която според прокуратурата Цветан Цветанов е извършил за периода до февруари 2012, когато той е заемал длъжността министър на вътрешните работи.
СРС-то, използвано до този момент, е служило за събирането на информация, която няма нищо общо с разследването по делото. При предявяване на материалите на 22 януари тази година водещите разследването са поискали от прокуратурата прекратяване на използваните оперативни способи съгласно чл. 6 от Закона за СРС на контролираните лица и документиране на тяхната дейност съгласно чл. 11 от Закона за СРС. Това СРС е действало поне в последните два месеца, по закон то може да бъде не повече от 6 месеца, а те са поискали предсрочното му прекратяване – от анализа на получената до момента информация чрез СРС се налага извода , че не могат да бъдат събрани данни относими към предмета на разследването по делото. Т.е. какви данни ще се съберат с това СРС сега след като всичко се е случило преди 2 години? И след като разследващите казват, че не могат да бъдат събрани никакви данни относими към предмета на доказване?“, рече адвокат Менков.
Колко потресващо нагло!

Цветанов бил подложен на СРС, моля ви се, като „опозиционен лидер“.

Лицето с особената форма на главата е обвиняем! И както той скъса със СРС-та знайни и незнайни арестувани, свободни и каквито и да е нарочени от него, докато срещу тях бяха водени „знакови дела“, така и Цветанов като обвиняем е бил подложен на контрол.Още повече, че „знаковите“ „престъпници“ по времето на Цветанов бяха обвинявани за „престъпления“ от преди … 10 -15 години.

В арестите непрекъснато обвиняемите са със СРС-та, лицата с мерки за неотклонение са със СРС-та, а Цветанов бил „опозиционен лидер“.

И сега някакъв си Менко проглушава държавата, че бившият вътрешен министър бил репресиран.

Ще го подслушват и трябва да го подслушват, защото Цветанов е способен на всичко за да притисне свидетели по делата си и това знаем поради менталните особености както на характера му, така и от управлението му на МВР по време на режима на ГЕРБ.

Много тъпо е обаче, когато един адвокат прави идиотски опити да нагрее маслото телевизионно преди гротескния обявен вот на недоверие на правителството от ГЕРБ и то точно по темата, в която са най-мерзко жалки, тази на сигурността.

Afera.bg

«