« Върни се назад Публикувано на 10.03.2014 / 16:15

СЪДЪТ ОТМЕНИ СИНЯТА ЗОНА НА ГЕРБАДЖИЙСКИЯ КМЕТ НА БАНСКО

 

Административен съд – гр. Благоевград отмени Наредбата за платено почасово паркиране на територията на Община Банско. На първо място бихме желали да изкажем благодарност на прокуратурата в Разлог за професионалния подход е към проблема и благодарности за безпристрастното решение на съдийския състав от административния съд.

След две години битки видяхме, че прокуратурата и съда работят надлежно и безпристрастно и са успели да се отърват от зависимостта и репресиите, извършвани от лакеите на бившите управляващи (ГЕРБ). Тези институции защитиха позицията на около 2000 души, които се подписаха и обявиха против наложената схема за почасово паркиране. За съжаление една голяма част от общинските съветници не го направиха преди две години и тихом – мълком „пристанаха” на кмета Икономов за създаване на нагла схема за източване на обществен ресурс и „създаване на работни места” по герберски.

Сдружение „Единно Банско” си свърши работата на този етап и ще следи по-нататъшните действия на управляващите. Решението на съда може да бъде обжалвано в 14-дневен срок пред Върховния административен съд (ВАС). Всеки в града знае, че синята зона е на загуба. Въпреки това тя все още се толерира от съветниците на Сдружение „Бъдеще за Община Банско”, които преди две години се аргументираха в подкрепа чрез Михаил Рахов (Бабин) с идеята да се даде шанс на синята зона, да се тества, и чак тогава да се прецени дали да продължи работа. Съветниците от ГЕРБ, както обикновено, не са изказали позиция, тъй като са съгласни с всичко, което е поискал кмета.

Със синята зона са свързани до болка известни лица от кръга на Георги Икономов и отявленият и неподражаеми като интелект Димитър Даутов.Той безцеремонно похарчи 400 000 лв. за обособяване на този репресивен орган на територията на общината.

Ние питаме: Кой ще поеме отговорността за похарчените напразно средства? Кой ще връща отпуснатият безлихвен заем в размер на 100 000 лв.?

Кмета и поддръжниците да отговорят на обществеността, а ни ще продължаваме да търсим отговорите и ще стигнем до край. Обещаваме!

Убедени сме, че във всяка една политическа партия има умни и разумни хора, които се разграничават от безобразията извършени в общината. На нас не са ни врагове партиите или членовете им. Врагове са ни икономическите кръгове разпръснати между местните структури на политически партии. Онези, които използват политиката и благото на хората само в името едно единствено нещо – личният финансов интерес !

Сдружение Единно Банско

«