« Върни се назад Публикувано на 26.11.2014 / 16:08

„Тъстовете“ победиха. Стоян Пасев остава областен управител на Варна

Стоян ПасевВсеки народ си заслужава управниците. Всеки град – кмета и областния управител. Всяко село – идиота. И така – Бойко Борисов оставя Стоян Пасев като областен управител на Варна. И? Когато преди седмица реднахме невинно, че из града е плъзнала мълва за Вили Жечев като вариант за областен управител на морската столица, описахме интересите на „тъстовете“, кмета и Б.Б., залагайки на версията, че най-вероятно Стоян Пасев ще продължи да бъде областен. „Азбукарите“ да пият една студена вода. Раздувките, че С.П. бил човек на АБВ, защото бил близък с Добчо Джиков, са абсолютно малоумие. Меко казано.

Още преди да го направят областен управител, написахме, че е кадър на „тъстовете“. С.П. е много „гъст“ с Кр. Маринов и Ицо Ламята. Точка. Който иска да си верва, пардон, че С.П. е човек на „азбукарите“. „Тъстовете“ победиха. Иван Портних ще продължава да се къпе в институционален комфорт. Лобитата на статуквото в Общинския съвет – тоже. Питането е дали „много хубаво“ наистина ще е за „хубаво“. Местните нотабили, силните на деня, се РЕДНАХА В ЛИНИЯ. Някои опъват по няколко „линии“ на ден. Само варненци могат да решат дали да ги свалят от Черешата.
Иначе Стоян Пасев не е толкова интересен. Интересни са покровителите и гарантите му. Пасев разкара Мерткан Ибрямов и показа на местните депесари, че на „тъстовете“ не им пука от Данчо Ментата и Ерджан Ебатин. Няма как Ицо Ламята да се притесни от Делян Пеевски и пуделчето му. Ицо Ламята е супер близък с Б.Б. от мнооооого години. Научаваме, че дори Иван Портних се „еманципирал“ от Д.П., отказвайки „изгодна“ сделка за четири милиона. Какво се случва? Б.Б. иска да дели Варна само с Корпорацията. Другите да го духат. Да видим дали ще му се получи. Дали Пеевски ще се примири да е „аут“ от Играта в морската столица?

www.bgsniper.com

 

«