« Върни се назад Публикувано на 06.02.2014 / 11:03

ЦАЦАРОВ ИЗРЕЧЕ ТОВА, КОЕТО „АФЕРА“ НАПИСА КАТЕГОРИЧНО: ЦВЕТАНОВ ИМА ТРИ ВИСЯЩИ ДЕЛА И НЕ Е ПРОБЛЕМ, ЧЕ Е ПОСТАВЕН НА СРС!

 

„Цветанов има три висящи дела и няма проблем да го подслушват.Не коментирам персонално никого, особено защитници на обвиняеми с висящи дела. Няма пречка да бъдат приложени СРС-та спрямо лицето Цветанов и съм убеден, че евентуални такива са приложени законно с разрешение на съд.“, заяви главният прокурор Сотир Цацаров по повод воплите на адвоката на Цветанов – Менко Менков, който при Любица Кулезич опищя орталъка, че Цветанов бил подслушван като „опозиционен лидер“.

Още тогава АФЕРА категорично написа, че е абсолютно редно лице, което е обвиняемо по четири дела да бъде поставено на СРС.

„В закона няма преходни и заключителни разпоредби, с които да се казва, че СРС не се прилагат спрямо лицето Цветан Генчев Цветанов.“, каза още Цацаров.

Той заяви и че президентът Росен Плевнелиев не е разпитван от прокуратурата по делото срещу Филип Златанов. „Няма данни Плевнелиев да е натискал да бъде разгледан и решен по определен начин въпроса му от комисията за предотвратяване на конфликт на интереси.“, каза още той.

Afera.bg

 

«